СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Строителният бранш разкрива професионални тайни пред студенти и ученици
 Facebook

Строителният бранш разкрива професионални тайни пред студенти и ученици06.02.2019 / 10:30 - CityBuild.bg

Практически уъркшоп „Работна площадка – професия строител“ се провежда във ВСУ „Черноризец Храбър“.

 

Събитието, организирано от Варненския свободен университет, събира студенти, ученици и представители на най-големите строителни компании в България днес до 16.00 ч. в централното фоайе на университета.

 

 

„Целта на инициативата е да популяризира професията на строителя, да срещне студентите от специалностите „Строителство на сгради и съоръжения“ и „Пожарна безопасност и защита на населението“ и ученици, с водещи представители на бранша, които ще предложат реални работни места. По време на работната площадка младите хора ще могат да си отговорят на въпросите защо да изберат тази професия и как да се реализират успешно в нея“, разказа доц. д-р Милена Кичекова, ръководител на катедра „Строителство на сгради и съоръжения“ във ВСУ.

 

По време на събитието бъдещите строителни инженери ще имат възможност на практика да се запознаят с основните строителни процеси и сами да участват в някои от тях под формата на игри и състезания. Във фоайето на Варненския свободен университет ще се „лее“ бетон, ще се гради скеле и дори ще бъде издигната покривна конструкция. Ще се демонстрират едни от най-новите технологии за безразрушителен анализ на конструкции. Студентите и преподавателите от специалност „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще демонстрират как се действа при пожар, а желаещите ще могат да се снимат с истински противопожарен костюм.

 

По време на гостуването си в университета учениците от професионалните гимназии ще тръгнат по „Пътя на науката“, включващ работилници по интереси - Autocad, информационни технологии и експериментална физика. Бъдещите експерти ще се потопят в реалната университетска среда и ще усетят академичния дух. Срещата им със строители ще им помогне по-лесно да изберат своята професия на бъдещето.

 

Участие в ученическата и студентска борса са потвърдили едни от най-големите български строителни компании, сред които „Планекс Холдинг“, „Инжстройинженеринг“, „Автомагистрали“, „Ксела България“, „Областно пътно управление“, „Пожарни системи“, „Пожарна техника“ и др. Събитието е подкрепено от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и Камарата на строителите в България.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Любопитно