СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Сцена за церемонията на Европейска столица на културата кани 1 000 пловдивчани
 Facebook

Сцена за церемонията на Европейска столица на културата кани 1 000 пловдивчани20.11.2018 / 12:30 - CityBuild.bg

Кампанията е на Фондация „Пловдив 2019“.

 

1 000 пловдивчани ще имат шанс да се качат на сцената за откриващата церемония на Европейска столица на културата. Откриващото събитие ще се проведе на 12 януари 2019 г. Преди да се включат в проявата, участниците ще бъдат настанени на специални места в непосредствена близост до сцената, откъдето ще наблюдават церемонията.

 

Кампанията представлява събитие във фейсбук страницата на Фондация „Пловдив 2019“ с линк до google формуляр за попълване на данни. Лица под 18 години могат да участват само след като са получили разрешение от родител или друг законен представител да предоставят свои лични данни. Същите лица следва да се качат на сцената с придружител, навършил 18 години. Необходимо е придружителят също да предостави своите лични данни, както и данни за контакт. Участието в Кампанията е безплатно.

 

 

Сцената за събитието ще е висока 25 метра. Кула ще бъде издигната върху двете платна на булевард "Цар Борис Трети Обединител" над подлеза на "Гладстон" в центъра на Пловдив. Тя ще бъде във формата на зикурат, а публиката ще бъде разположена от всички страни около нея. Очаква се на официалното откриване да присъстват над 50 000 души.

 

На уникалната сцена ще има няколко нива, на които ще се изявяват артисти, певци и музиканти. Два подиума от по 125 метра по булеварда — от север на юг — ще приближат шоуто по откриването по-близо до посетителите. Три огромни видео ленти визуално ще изобразяват гривните със символа #together на сцената.

 

 

Паралелно с това на различни места в центъра ще има и съпътстващи събития - в „Капана“, по Главната улица, на площад „Централен“, и може би на площад „Съединение“. Планиран е и панаир на храната, където местните ресторантьори да направят различни презентации.

 

Програмата за откриването ще продължи над три часа, като е разделена тематично в няколко акцента. 30 минути са предвидени за речите на официалните гости, после 40 минути ще бъде спектакълът на сцената, а след това ще има двучасово DJ шоу.

 

Планирано е над 360 проекта и инициативи да съпровождат програмата на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 г. Тя е разделена в четири тематични платформи. Първата – „Сливане“, цели премахване на етническото разделение в града. Нов живот на забравените богатства в Пловдив дава втората платформа – „Трансформиране“. Възрастните предават на младите старите традиции в поредица от събития, наречени „Възраждане“. Четвъртата платформа „Релакс“ насочва жители и гости на града към почивката.

 

 
още от Новини

още от АРТ