СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Участвайте в анкетата за бъдещата визия на Пазара в Добрич
 Facebook

Участвайте в анкетата за бъдещата визия на Пазара в Добрич21.03.2019 / 18:00 - CityBuild.bg

Въз основа на събраните данни ще бъде оформена концепция, която ще бъде основа за задание за архитектурен конкурс.

 

Масово допитване до добричлии как да изглежда новият централен пазар в града стартират от кметството. Анкета с въпроси към гражданите е качена на сайта на общината. Анкетьори, които ще попълват анкети на хартиен носител, също ще се свързват с добричлии в рамките на месец.

 

 

До края на април данните от анкетата трябва да са обработени, след което ще бъде съставена окончателната концепция, въз основа на която ще бъде написано заданието за архитектурен конкурс. „Нашата смела цел е на 1 май архитектурният конкурс да стартира, за да може до края на юни да имаме готов идеен архитектурен проект за нов пазар”, подчерта зам.-кметът на Добрич арх.Боян Коларов.

 

Новата визия на пазара цели промяна не само на пазара, но и на всички околни улици, които водят до тържището. В края на миналата година от Община Добрич обявиха, че са разговаряли по темата със Съюза на урбанистите в България, откъдето са ги насочили към студио place.make, което работи в сферата на градския дизайн, градското и ландшафтното планиране и изследвания. Водят се разговори и с Камарата на архитектите в България за проучване на вече направени архитектурни конкурси за градски пазари, довели до изграждане на видими резултати, от които Добрич може да почерпи опит.

 

Анкетата можете да попълните до 19 април тук.

 

 
още от Новини

още от Страната