СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Установяват причината за пропадане на улица заради строеж в "Манастирски ливади"
 Facebook

Установяват причината за пропадане на улица заради строеж в "Манастирски ливади"12.12.2019 / 18:00 - CityBuild.bg

Тя може да е спукан водопровод или на неправилно укрепване.

 

Аварията на строителния обект на жилищна сграда в кв. “Манастирски ливади“ на ул. „Шарл Шампо" в близост до ъгъла с ул. „Боянски водопад" е възникнала в ранните часове тази сутрин. Пропадналата улица беше отцепена от екипи на аварийната служба на Столична община. На обекта бяха представители на ДНСК, НАГ, районният кмет и неговият заместник по строителната дейност, както и главният архитект на район „Триадица“.

 

 

Причина за аварията е увреждане на земната маса под пътната настилка. Това може да се дължи на спукан водопровод или на неправилно укрепване на строежа. Екип от експерти на ДНСК, УАСГ и проектанти на строежа анализират случилото се. В случай на установени нарушения от страна на строителя, ще бъдат наложени санкции.

 

 

От строителната фирма заявиха, че подпорните стени на бъдещата жилищна сграда не са поддали заради лошо изпълнение.  „От няколко дни нивото на водите много се увеличи. Преди това една помпа смогваше, след това сложихме втора, но не успяхме да изпомпим водата", посочи управителят на сторителната фирма Васил Щерев за Нова телевизия. За да се гарантира безопасността на хората при евентуално ново свлачище районът остава отцепен.  „В рамките на 2-3 дни ще обезопасим напълно и в началото на другата седмица най-късно ще отворим улицата", допълва Щерев.

 

Снимки: район "Триадица"

 

От общината твърдят, че няма опасност от пропадане на съседните на строежа сгради. „Ще бъде възложено на съответното лице да възстанови нарушения участък. Най-вероятно ще е за сметка на строителната фирма. На този етап се извършва проверка на документи", обясни Цветан Тодоров от направление „Архитектура и градоустройство" към Столична община.

 

Снимка: Анна Кирова

 

Припомняме, че през септември миналата година кола пропадна в изкоп в столичния кв. "Овча купел".

 

 
още от Новини

още от София