СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Уволниха началника на строителния контрол в София Юлия Дъбова
 Facebook

Уволниха началника на строителния контрол в София Юлия Дъбова29.11.2017 / 16:00 - CityBuild.bg

Фирмата за надзор на обекта на бул. „Цариградско шосе“ ще бъде санкционирана.

 

Днес на съвместна пресконференция на МРРБ и АПИ министърът на регионалното развитие Николай Нанков напомни, че Дирекцията за национален строителен контрол е с ново ръководство и отчете, че над 1400 строежа от първа, втора и трета категория са въведени в експлоатация, а 131 заповеди за премахване на незаконни обекти са влезли в сила.

 

Нанков съобщи, че заради недостатъчен контрол и пропускане на срокове за предприемане на действия ще бъде освободена началникът на РО НСК София Юлия Дъбова. Фирмата, изпълнявала строителния надзор на обект на бул. „Цариградско шосе", при който пострада жена, ще бъде санкционирана.

 

Снимка: bTV

 

Регионалните отдели на дирекцията започват проверки в цялата страна за обезопасяване и зазимяване на строежите, заяви още министърът и посочи, че за първи път от години е отнет лиценз на фирма за строителен надзор за допуснати сериозни нарушения на Закона за устройство на територията.

 

Ще предприема и по-кардинални действия по отношение на ръководството на „Автомагистрали", заяви регионалният министър. Той посочи, че причина за това са получените през социалните медии сигнали за животни по трасетата на магистралите. Министър обясни, че чашата на търпението му преляла, след като видял снимки на крави по магистрала „Хемус". А преди време - мечка на „Тракия". Проблемът също бил в това, че информация за тези случаи достига до министъра не от ръководството на „Автомагистрали", а от медиите.

 

По повод състоянието на яз. „Бели Искър" Нанков коментира, че ремонтът му ще започне след изясняване на въпроса със собствеността на съоръжението. Предстои през следващата седмица да бъде подписано споразумение между Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Столична община, концесионера „Софийска вода" и Областната администрация, което ще изясни кой ще проведе конкурса и ще възложи поръчката за ремонта на стената, информира министър Нанков. Той подчерта, че язовирната стена се експлоатира нормално, язовирът е с намалени водни количества, които са достатъчни за осигуряване на водоснабдяването. Технически експертен съвет ще прецени кой е най-подходящият вариант за ремонт на стената, каза още Николай Нанков.

 

 
още от Новини

още от София