СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Варна е с инфраструктурни проекти за близо 380 млн. лв.
 Facebook

Варна е с инфраструктурни проекти за близо 380 млн. лв.16.03.2018 / 16:36 - CityBuild.bg

Регионалният министър провери изпълнението на обекти в града.

 

По проекти за близо 380 млн. лв. се работи във Варна. Сред тях са средствата по Оперативна програма „Региони в растеж" в размер на 85 млн. лв. с пряк бенефициент община Варна; проекти  с финансиране от националния бюджет за още 85 млн. лв.; пътни обекти за над 27 млн. лв. на Агенция „Пътна инфраструктура"; проекти за професионални гимназии, спортното училище във Варна; още около 50 млн. лв. по ОПРР към конкретни бенефициенти; над 110 млн. лв. за водния цикъл на областния център; реконструкцията на главния водопровод в квартал „Аспарухово", модернизиране на пречиствателната станция в Златни пясъци и други обекти.

 

Това съобщи в морския град министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той инспектира ремонта на бул. „Приморски" в района на Летния театър и провери напредъка на финансираните по Оперативна програма „Региони в растеж" ремонти на ул. „Мара Тасева" и бул. „Първи май" в кв. „Аспарухово". Във Варна Нанков направи оглед и на изграждането на втория етап от водопровода за кв. „Аспарухово" и се запозна със строежа на бул. „Левски".

 

 

 

 

„От понеделник започва запълването на дупките по Аспаруховия мост, което трябва да завърши до 10 дни", заяви министърът и обясни, че от средата на април, веднага след приключването на работата по бул. "Приморски" и отварянето му, ще се ремонтира и съоръжение 6 на моста, като ще се направи временна организация на движението, без да се затваря целия мост, а определени участъци поетапно и ще се работи във вечерните часове, за да не се създават затруднения за преминаване на хората.

 

Регионалният министър днес инспектира строителните работи по трасето, което се изгражда в отсечката от ул. „Подвис" до ул. „Девня". До момента са поставени около 900 броя пилоти, изградени са 1730 м водопроводи и 2025 м битова и дъждовна канализация .

 

Във Варна в момента се изпълняват ремонтни дейности по програмата за текущ  ремонт и поддържане на АПИ и на моста „Звездица" на АМ „Черно море".  До края на месеца трябва да е готов проектът на детелината на „Игнатиево", чрез която ще се изнесе трафикът за курортите на север от Варна. Ще бъдат довършени и ремонтите на пътя Добрич - Албена и Аксаково - Албена.  

 

От бюджетната програма на министерството се финансира подмяната на съществуващия водопровод в квартал „Аспарухово". „През миналата година имахме споразумение за 1,1 млн. лв., остават още 2 млн. лв.", коментира Нанков. По думите му ремонтът се очаква да приключи до първи май. „Очакваме да няма повече воден режим за хората в Аспарухово", подчерта Нанков и обобщи, че целевите средства от държавата за водопроводи във Варна възлизат на близо 8 млн. лв. 

 

С началото на строителния сезон ще стартират и нови ремонти на тунели и мостови съоръжения по автомагистрала „Хемус", обясни регионалният министър и подчерта, че те ще се извършват по графици, така че от началото на активния туристически сезон - 15 юни, да няма тапи и задръствания по аутобана. Ако има ремонти, ще бъдат по долното стоене на мостовите съоръжения, за да не пречат и да не затрудняват трафика.  

 

„Общо 77 км през тази и следващата година ще се изграждат от автомагистрала „Хемус", заяви още министърът. Тази година стартира реалното строителство на 25 километра от аутобана, готово е строителното разрешение за западния участък на АМ „Хемус" - малко повече от 9 километра от Ябланица до разклона за Тетевен при п.в.Боаза. До два месеца трябва да е изготвено строителното разрешение и за 16,5 км от Белокопитово до п.в. Бухово. Отделно ще стартира тръжната процедура и за 52 км до разклона за Плевен и Ловеч с път ІІ-35.

 

 
още от Новини

още от Страната