СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Вижте плановете на общината за кв. "Манастирски ливади-Изток"
 Facebook

Вижте плановете на общината за кв. "Манастирски ливади-Изток"01.12.2017 / 15:34 - CityBuild.bg

Вчера по време на обществено обсъждане презентация направи главният архитект на столицата.

 

По време на общественото обсъждане бяха засегнати въпроси като изготвянето на План за регулация и застрояване, отчуждаване на улици и терени, изграждане на съществуващи улици според нормативните уредби, изграждане на пробиви, които да осигурят второ влизане от бул. "България", изграждане на детска градина, училище, на първата общинска градинка, на нов парк, реконструкцията на бул. "Каблешков" в пълен габарит с трамвай и велоалеи и проектобюджет по дейности за 2018 и 2019 година. Презентация на арх. Здравко Здравков - тук.

 

 

Според главния архитект на София арх. Здравко Здравков проблемите на квартала са изключително тежки, защото е разположен върху бивши земеделски земи, а част от имотите, които са попадали в улиците, не са били отчуждавани. За да инвестираме публични средства, Столична община трябва да е собственик, каза той и подчерта, че нови строежи вече няма да бъдат разрешавани, без да бъдат проведени процедури по отчуждаване на улиците.

 

Спешните мерки за столичния квартал „Манастирски ливади-Изток" няма да са толкова много, каза за БНР Евгения Димова - представител на Инициативния комитет на квартала. „Срещата беше наистина конструктивна и протече при много добра атмосфера, но бяха дадени много обещания, които според нас не са изпълними в пълната си цялост. Очаквахме ударна работа по пешеходната инфраструктура и осветлението на квартала - съвсем елементарни неща, които искаме от близо две години. Кварталът се строи от 2001 година и на практика нищо оттогава не е направено по инфраструктурата", каза тя.

 

 

 

 
още от Новини

още от София