СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Арх. Владимир Милков е новият председател на Камарата на архитектите
 Facebook

Арх. Владимир Милков е новият председател на Камарата на архитектите17.10.2020 / 14:18 - CityBuild.bg

Той беше избран след балотаж с арх. Стефан Аспарухов. (обновена)

 

 

Днес по време на отчетно-изборно Общо събрание в Боровец арх. Владимир Милков беше избран за председател на Управителния съвет на Камарата на архитектите в България със 137 гласа след оспорван балотаж с арх. Стефан Аспарухов (134 гласа). Следваха ги арх. Константин Пеев и арх. Борислав Борисов.

 

 

„За единна, независима и отговорна Камара на архитектите в България" е мотото на платформата на новия председател на Управителния съвет на КАБ арх. Владимир Милков (Бургас), който днес има и рожден ден.

 

Арх. Милков има 40-годишен проектантски стаж и опит от участия в Управителни съвети. Той ще се стреми към опазване на браншовата организация от опити за нейното обезличаване, за равен достъп до професията за всички и подобряване условията за нейното упражняване, за издигане ролята на архитекта в обществото като водещ партньор в процеса на изграждане на устойчива и качествена жизнена среда за всеки, за защита интересите  и повишаване финансовото благосъстояние на българския архитект.

 

 

Основните акценти в платформата на арх. Владимир Милков са:

 

Анализ на политическата обстановка и социално-икономическата среда в България и произтичащите от това задачи пред Камарата.

 

Качество на архитектурния проект.

 

Усъвършенстване на националното законодателство - условие за достъп до пазара на архитектурни услуги, защита на професията и качество на архитектурния продукт (в полза на обществото).

 

Работа с комисиите на Народното събрание и Националното сдружение на общините в Република България.

 

Единодействие със Съюза на архитектите в България и всички сродни браншови организации и Архитектурния съвет на Европа.

 

Преструктуриране разходите на Камарата при фиксирани годишни приходи за нарастване дела на средствата за основна дейност и произтичащи от това промени в Устава.

 

Приемственост, надграждане, контрол в работата на Управителния Съвет. Ефективна и делова работа на Общото събрание.

 

Работа с медиите.

 

*Платформата на арх. Владимир Милков вижте тук.

 

 

Новите членове на Управителния съвет на КАБ с нов мандат от четири години (2020-2024 г). са: ланд арх. Александър Недев, арх. Атанас Ковачев, арх. Борислав Борисов, ланд. арх. Веселина Калайкова, арх. Константин Димов, арх. Константин Пеев, арх. Мартин Микуш, арх. Мартин Христов, арх. Мирослав Бойчев, арх. Емил Стоянов.

 

Новият председател на Контролния съвет е арх. Костадин Христов. За членове са избрани арх. Христо Чепилев, арх. Николай Баровски, арх. Христо Венков, арх. Банко Банов, арх. Пламен Генов и арх. Петър Стрясков.

 

В момента се приемат изменения и допълнения на Устава на КАБ и решения на Общото събрание въз основа на внесени предложения от членове на КАБ и от делегати на XX ОС на КАБ.

 

*Материалите за 20-то отчетно-изборно Общо събрание може да видите тук.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано