СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Временният пазар в село Вакарел ще има нова визия
 Facebook

Временният пазар в село Вакарел ще има нова визия04.12.2020 / 10:28 - CityBuild.bg

Идейният проект е на АДА – „Агенция Дизайн и Архитектура” АД.

 

Община Ихтиман публикува проект за триъгълния площад пред сградата на читалището и уличното пространство до кметството на Вакарел, които обхващат територията, върху която всеки вторник се формира традиционният временен пазар. Предвижда се благоустрояване на площ от около 2 000 кв.м.

 

 

Част от благоустройствените мерки предвиждат устройването на временен паркинг с 10 места за ванове в двора на кметството. Основните елементи на проекта са: основно триъгълно покритие за основните щандове за нехранителни стоки, формиращо търговска площ от 480 кв.м; второстепенно покритие за щандове за търговия с плодове и зеленчуци с площ от 75 кв.м; обществена тоалетна в двора на кметството с прилежаща към нея чешма с корито; нови настилки от асфалт и бетонови павета; ново градско обзавеждане, състоящо се от пейки и кошчета за отпадъци; улично осветление.

 

 

Проектът обединява нивото на площада с нивото на тротоарите. Така пространството на пазара се превръща в естественото продължение на новозавършения главен площад на Вакарел. Формира се едно ново обществено пространство пред читалището, което ще се използва не само за нуждите на пазара. Преобладаващата нова настилка ще е асфалтът, а в зоната на пазара за плодове и зеленчуци настилката ще бъде от бетонови павета. Зелените площи, преграждащи сега подхода от главната улица към пазара, ще бъдат трансформирани в нови с места за сядане.

 

 

Двете покрития са с колони от стомана, декорирани с дърво. Фермите са съчетани от стомана и дърво и в тях е интегирано съвременно LED осветление, което ще позволи ползването на покритията и във вечерно време.

 

 
още от Новини

още от Страната