СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Втори архитектурен форум „БЕЗ СТРАХ“ предстои през април
 Facebook

Втори архитектурен форум „БЕЗ СТРАХ“ предстои през април22.03.2019 / 10:25 - CityBuild.bg

Темата „БЕЗ ПАРИ“ отваря широко поле за дискусия, казват организаторите от студио Conveyer.

 

БЕЗ СТРАХ е двудневен архитектурен форум с лекции, дискусии и парти, който се случва за втора поредна година в Generator. Инициативата е на архитектурното студио Conveyer, а поводът за първото издание през 2018 година е 10-годишнината на студиото и стремежът за градивен диалог за тенденциите в съвременната архитектура и проблемите на сферата в България.

 

Програма и книжка на първото издание на форума, в която 10 лектора след 10 години практика отговарят на 10 въпроса

Успехът на БЕЗ СТРАХ - 10 след 10 през 2018 ни зареди с ентусиазъм и вяра в смисъла на второ издание. Основната цел е и тази година да съберем на едно място архитектурни студиа с различен подход на работа и гледни точки, обединени от принципа, че добрата архитектура изисква смелост. БЕЗ СТРАХ поставя важни въпроси от сферата в лекции и дискусии и вярваме, че успешно запълва нишата на независими архитектурни събития", казват организаторите.

 

Арх. Ангел Савлаков и арх. Ивайло Андреев - Conveyer

През 2019 година БЕЗ СТРАХ е под надслова БЕЗ ПАРИ. Без да поставяме ограничения за лекциите на студиата, и дори оставяйки се да бъдем изненадани, смятаме, че темата отваря широко поле за дискусия - от архитектура с рециклирани материали, които я правят икономична, и архитектурни сгради и намеси, за които се работи про боно в услуга на обществото, до темата със заплащането труда на архитекта", отбелязват от архитектурното студио Conveyer.

 


В първото издание на форума БЕЗ СТРАХ участваха 10 лектора с над 10 години опит. Целта на дискусиите беше да се говори за предизвикателствата да се създават стойностни архитектура и дизайн. а лекторите имаха пълната свобода да интерпретират провокативната тема „Без страх".

 

Освен участниците от миналата година: студиата BUREAU XII, I/O Architects, Борислав Буров, L6 Studio, ZOOM Studio, MODE Studio, Transformatori и AEDES Studio, новите лектори във форума тази година ще бъдат E-Arch и DESET Architects.

 

Първото издание на форура БЕЗ СТРАХ събра както утвърдени имена, така и млади архитекти и дизайнериБЕЗ СТРАХ е на 19 април с откриващо парти, и форум с лекции и дискусия на 20 и 21 април.

 

Събитието във Facebook


Място: Generator, бул. „Черни връх" 47, София


Вход свободен.

 

 
още от Новини

още от София

още от Избрано

още от АРТ