СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Залите за министри, делегати, служители и журналисти в НДК са в довършителна фаза
 Facebook

Залите за министри, делегати, служители и журналисти в НДК са в довършителна фаза12.10.2017 / 17:34 - citybuild.bg

Днес министърът на културата направи изненадваща проверка на ремонтните дейности.

 

Зала 3 и прилежащите й 3.1 и 3.2, в които са предвидени основните събития от Председателството, са почти готови. Следва обзавеждане и тестване на системите. В Зала 10, в която ще заседават държавните и правителствени ръководители на страните членки на ЕС, се прокарват инсталациите и системите за сигурност, докато в зали 7, 8 и 9 основните строително-монтажни работи са изпълнени. В Зала 6, фоайетата и кабинетите около нея, където ще се помещава Международният пресцентър, продължават ремонтните дейности. Всички фоайета, включени в обхвата на ремонта, са готови. Терасите са с нова хидроизолация и нови настилки.

 

 

Освен подготовката на сградата за Председателството в НДК тече и културна програма. Близо 100 събития ще се случат до края на годината. Билетният център работи на пълен капацитет, както и културните пространства – ДНК, „Перото”, Театър "Азарян" и зала "42".

 

Днес кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на българското председателство Лиляна Павлова и Негово Превъзходителство Яп Вернер, временно изпълняващ длъжността Посланик на Нидерландия в България, засадиха луковици на холандски лалета в цветна мозайка в парка на НДК. Тя ще оформи през пролетта логото на българското председателство на Съвета на ЕС и е знак на сътрудничеството и партньорството между Холандия и България, Амстердам и София.

 

 
още от Новини

още от София