СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Започва двудневна конференция по програма JASPERS
 Facebook

Започва двудневна конференция по програма JASPERS14.06.2018 / 15:05 - Citybuild.bg

Срещата на заинтересованите страни по проекта се провежда в София.

 

Заместник-министрите на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и Малина Крумова ще участват в Годишна среща на заинтересованите страни на програма  JASPERS - „JASPERS STAKEHOLDERS 2018". Тя се провежда на 14 и 15 юни в София. На нея ще бъдат отчетени напредъкът и приносът на  JASPERS като структура на Европейската инвестиционна банка за реализация на големи инфраструктурни проекти, финансирани от фондовете на ЕС.

 

Инициативата има за цел да подпомага градовете и регионите при усвояването на европейските средства чрез проектите с най-голямо финансиране, за да се ускори усвояването на средствата, предназначени за постигане на по-голямо сближаване в Европа. JASPERS предоставя и  консултации на властите за стратегическото планиране  в широк кръг от сектори в помощ в подготовката на проекти, както и за подобряване на капацитета на администрациите.

 

Участие в срещата се очаква да вземат Вазил Худак - вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка, Нормундс Попенс - заместник-генерален директор на Европейска комисия, Антонио Алмагро - директор на JASPERS и др.

 

 

 
още от Новини

още от София