СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Започва работата по издигането на „Един човек“ на площадка „Мавзолей“
 Facebook

Започва работата по издигането на „Един човек“ на площадка „Мавзолей“23.09.2020 / 15:14 - CityBuild.bg

Творбата беше одобрена за подкрепа в първото издание на Програма „Навън“ на Столична община.

 

С поставянето на ограда и подготовка на площадката за монтаж на високотехнологичната интерактивна инсталация стартира действителната работа по проекта „Един човек" на Венелин Шурелов. 15-членна комисия с участието на експерти от Софийската градска художествена галерия, министерството на културата, обществено-експертния съвет по устройство на територията, градски дизайн и реклама и независими външни експерти избра „Един човек" сред общо 18 проекта в първата конкурсна сесия на Програмата.

 

 

Инсталацията представлява 13-метрова фигура, изградена от модулна стоманена фермова конструкция и двустранно разположение LED екрани. Към екраните се подава динамично съдържание, което се генерира от специално създаден алгоритъм в два режима. При първия се получава сигнал от две камери, разположени върху фигурата. През определен интервал от време повтарящ се кратък запис от видеонаблюдението се качва като фрагмент върху екраните, като всеки от тях е „уловил" един или няколко минувачи. Така голямото „екранно тяло" ще изглежда съставено от множество други по-малки фигури. На всеки кръгъл час видео стриймингът се вдига в „цял формат" и позволява на зрителя да нанесе силуета си в контура на фигурата. Вторият режим е генериран от анализ на информация за времето в София.

 

Планирано е монтажната дейност на площадката на бившия мавзолей да започне в края на месеца и да приключи до средата на октомври, а "Един човек" ще бъде на разположение на града до декември 2021 г.

 

Вижте още подробности тук.

 

 
още от Новини

още от АРТ