СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Жители на Своге са недоволни от новия ремонт на пътния участък
 Facebook

Жители на Своге са недоволни от новия ремонт на пътния участък19.04.2019 / 16:25 - CityBuild.bg

През септември 2018г. CityBuild.bg поиска информация от АПИ за изпълнението му, но не получи адектватен отговор.

 

 

Жители на Своге са недоволни от ремонта на пътния участък, на който при катастрофа загинаха 20 души. Според тях новата мантинела не е сложена добре и е опасна за пешеходците. Хората твърдят, че не по целия път е сменен горният слой на настилката. А според прокуратурата именно некачественият асфалт е една от причините за трагичния инцидент от преди осем месеца.

 

Ремонтите, които бяха направени, не са качествени. Пешеходните тротоари нямат изход. Опасно е. Бяха обещали, че ще направят пасарелки, липсват пешеходни пътеки и то на места, където минават деца”, заяви за Нова ТВ протестиращата Камелия Димчева. Тя допълни, че след инцидента ограничението в района е променено на 30 км/ч.

 

Недоволните казаха още, че не е сменена настилката на целия участък. „Те ремонтираха само 800 м. Има още какво да се желае и да се постигне. Трябва да се вземат мерки преди да е станал следващ инцидент”, категорични са протестиращите.

 

„На работната среща поставихме въпроса за мантинелата. Не мога да кажа защо е направено така, че да се налага прескачане. Наистина е опасно, защото хората се движат по платното. Тези недомислици трябва да се оправят час по-скоро”, заяви зам.-кметът на община Своге Валентин Михайлов.

 

Припомняме, че след като стана ясно, че ще се преасфалтира отсечката от водостока преди катастрофата до моста над река Лесковдолска, от CityBuild.bg поискахме повече информация за това как се гарантира качественото изпълнение на ремонта. Попитахме каква е рецептата за асфалтовата смес в отсечката на пътния инцидент, която предстои да бъде положена, и ще бъдат ли предприети мерки и от кого във връзка с мантинелата, бордюрите, отводняването, пътната маркировка и сигнализация? От пресцентъра на АПИ ни дадоха най-обща информация и се оправдаха с процесуално-следствените действия, които обаче нямаха връзка с отстраняването на дефектите по пътя в този момент, още повече, че огледите на мястото вече бяха приключили.

 

 

Вчера прокуратурата обвини още седем души освен шофьора за катастрофата: трима от АПИ, изпълнителният директор на "Трейс - София", технически ръководител, началник на асфалтовата база и инженер. На 22 април предстои привличането на още едно длъжностно лице от Агенция пътна инфраструктура - М.Т.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано