СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Зоопаркът в Пловдив е почти готов
 Facebook

Зоопаркът в Пловдив е почти готов11.02.2019 / 15:21 - CityBuild.bg

Площта е 4 пъти по-голяма. Премахнати са старите малки клетки и сега за животните има по-големи пространства.

 

Замисълът на зоопарка е животните да живеят във възможно най-близка до природата среда и да се чувстват добре в хабитатите си. В момента зоопаркът се обитава от маймуни и семейство зеленоглави патици, които сами са се заселили на мястото за водоплаващите птици, като скоро се очаква и тяхното потомство.

 

 

 

В зоопарка ще живеят 3 нови мечки, от зоопарка в Ловеч ще бъдат взети 7 маймуни, от Стара Загора - 5 броя елен лопатар и 6 муфлона, от София – гълъби, зеленоглави патици, 8 броя камерунски кози, 2 броя декоративни патици от вида „Мандарина“, 3 пауна и турска патица. От други зоопаркове ще се вземат още фазани, сърни, антилопи, чакал, патагонска мара и виетнамски прасета. За по-екзотичните животни ОП „Зоопарк Пловдив“ преговаря с развъдник от Словения.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Предстои издаване на акт 11 и строителят да продължи своята работа. В рамките на 27 дни обектът може да бъде завършен според направените предписания за подсилени огради на клетките на мечките и бизоните. Паралелно се това събираме и документацията, необходима за подаване на документи за приемателна комисия и издаване на акт 16, уточни кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

 

„Животните ще живеят при много добри условия и няколко часа деца и родители ще се разхождат в приятна обстановка. Положиха се усилия градината да е една от най-красивите и по-отношение на сигурността и европейски изисквания", каза и Вакрил Запрянов от фирмата изпълнител.

 

Кметът Иван Тотев заяви, че ще отправи предложение до общинските съветници да вземат решение до края на календарната година входът за всички посетители да е безплатен. „На втори етап ще обмислим с какви животни да разнообразим, дори да направим по-голям аквариум“, посочи той.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано