"Алукьонигщал" представя ENERGY TOWER - новата бизнес сграда клас "А"

280

Сградата представлява висококачествено офисно пространство от партерния до 11-тия етаж, с множество тераси и гледка към Витоша


Модерната функционална бизнес сграда се намира в най-желания бизнес квартал в София на адрес бул. „Черни връх“ 57, срещу Парадайз мол. Мястото е с добре развита инфраструктура и транспортна обезпеченост. Спирки на градския транспорт и метростанция „Витоша“ са в непосредствена близост.

Със своето стратегическо разположeние Energy Tower предлага функционални пространства, здравословна работна среда с много естествена светлина, чист въздух и ниско шумово ниво, покриващи и най-високите стандарти на наемателите.

Дизайнът на сградата e отличаващ се, предвид разположението й на един от главните булеварди, водещи до центъра на града. Архитектурните детайли и финиши са разработени така, че да отговарят на визията на района, в който се намира.

Възложител на сградата е „ЕС ДИ ДЖИ СМАРТ ОФИС“ ЕООД, а проектът е дело на утвърденото архитектурно студио „Вамос“ ООД с главен проектант арх. Георги Савов.
Хармоничната визия на сградата е постигната чрез фасадната алуминиева система Schüco FWS 50, а за топло- и димоотвеждане служат интегрираните отваряеми елементи за прозорци-клапи - Schüco AWS 114 SG SK с моторизирано задвижване TipTronic.

За обекта са избрани и вложени алуминиева система за прозорци и врати Schüco AWS /ADS 70.HI. Прозоречната система Schüco AWS 70.HI отговаря на най-високите енергийни и архитектурни изисквания с възможно най-голяма оптическа свобода, а Schüco ADS 70.HI е високо топлоизолирана врата, идеална за подобряване на енергийния баланс на сградите. Строителната дълбочина от 70 мм се грижи за висока стабилност и позволява множество варианти за дизайн.

Schüco AWS 70.HI                                                             Schüco ADS 70.HI

За входните врати са избрани специализираните противопожарни системи Schüco ADS 80 FR 60 и Schüco Firestop T90 / F90, изпълняващи изискванията за класове на защита от пожар съответно EI60 и EI90. 60-минутната и 90- минутната пожарозащита на конструкцията се постига чрез влагане на специални изолатори в кухините на профила и пожарозащитни стъкла SchücoFlam 60 и Pyrostop 90.

Благодарение на изключителния професионализъм в изработката и монтажа на системите Schüco от „Комфорт Партнерс“ ООД – фирма с доказан опит и утвърдена репутация на българския пазар, сграда Energy Tower се превръща в новото офис бижу на един от най-добре развитите райони в София.

Подробна информация за системните решения на Schüco можете да получите, като се свържете с фирма „Алукьонигщал“, която е лицензиран представител на бранда за България.

ОЩЕ НОВИНИ

Продължава изграждането на най-мащабния и мултифукционален ритейл парк в Пловдив

Продължава изграждането на най-мащабния и мултифукционален ритейл парк в Пловдив

PARKMAXX RETAIL PARK се строи в кв. "Кючук Париж" върху терен от 42 декара между бул. "Кукленско шосе" и ул. "Индустриална"

Дигиталното процедиране на проектите е въведено успешно в Испания и Германия

Дигиталното процедиране на проектите е въведено успешно в Испания и Германия

Онлайн платформи координират дейностите на всички участници в инвестиционния процес

Премиерът поиска отмяна на решението на Министерския съвет за изграждане на частна детска болница в столицата

Премиерът поиска отмяна на решението на Министерския съвет за изграждане на частна детска болница в столицата

Притесненията на политици, граждански организации и експерти са, че няма кадрови капацитет за подобно болнично заведение едновременно с предвидената държавна Национална детска болница

Новият затвор без решетки в дупнишкото село Самораново ще отвори в началото на септември

Новият затвор без решетки в дупнишкото село Самораново ще отвори в началото на септември

Напредъкът по изграждането на комплекса беше представен вчера, 16 месеца след първата копка на строежа