Bar & dinner с уютен интериор, тераса и зимна градина

240

Проектът на SOVA architecture & design (арх. Павел Цочев) преустройва бивш шивашки цех


Това лято в Монтана завърши изпълнението на ресторанта KATO bar & dinner. Сградата, обект на преустройство, е бивш шивашки цех. Тя се състои от приземен етаж, голяма прилежаща тераса и подземен етаж, до който се стига както от вътрешно, така и от отделно стълбище, водещо директно на двора. Имотът на сградата граничи с калкан на запад, но на юг и на север от двете страни на сградата остава свободно дворно пространство. Основният етаж е завършен с комбинация от плосък покрив над основната част на сградата и скатен над терасата. В парковото пространство пред имота е предвидена и зимна градина.

След преустройството сутеренът е превърнат в кухня, която да обслужва ресторанта с асансьор за поръчки. На приземния етаж са разположени офис, посетителски тоалетни и бар, като останалата част е превърната в голяма зала за хранене, разрушавайки голяма част от преградата между партерния етаж и терасата. Заменени са всички електрозахранващи, вентилационни и водоснабдителни инсталации. 

Заведението разполага с 36 седящи места в основната зала, 44 на терасата и 40 седящи в зимната градина. В залата е оползотворена максимално възможността за меко сядане по периферията, като централната част подлежи на трансформация в случаите на организиране на различни събития.

Осветлението е предвидено на няколко степени - има цялостно амбиентно осветление, акцентно спот осветление и насочено осветление за масите в случаите, когато останалите лампи са приглушени. Възможностите за комбинация обогатяват репертоара от сценарии за различни ситуации и поводи. 

Обзавеждането и оборудването са произведени за конкретното място и в цялостната концепция за излъчване и атмосфера на заведението.

ОЩЕ НОВИНИ

Демонтират металния навес над масите на зеленчуковия пазар в Троян

Демонтират металния навес над масите на зеленчуковия пазар в Троян

Дейностите са във връзка с изпълнението на проекта „Естетизиране на облика на общинския пазар в гр. Троян и инфраструктура – етапно строителство“

Вижте изложбата „Имаме Поща за Вас“ в Балабановата къща в Пловдив

Вижте изложбата „Имаме Поща за Вас“ в Балабановата къща в Пловдив

Тя е по повод 25 март – Световния ден на пощенските картички, 1 април – официалното регистриране на Управление „Старинен Пловдив”, и 18 април – Международния ден за опазване на културното наследство

Завършена на груб строеж е сградата за новата детска градина в ж.к. "Малинова долина" в София

Завършена на груб строеж е сградата за новата детска градина в ж.к. "Малинова долина" в София

Изграждането на обекта на територията на район „Студентски“ започна на 14 април миналата година

Виртуален апартамент ColdB&B демонстрира проблема с енергийната бедност

Виртуален апартамент ColdB&B демонстрира проблема с енергийната бедност

По атрактивен начин MOVE.BG предлага решения за преодоляване на проблема, а всеки може да ги подкрепи, като ги разпространи или приложи