Бар, вдъхновен от бриза в Миконос

160

Материалите са естествени и хармониращи с околната среда, цветовете са меки и пастелни, а  като продължение на пясъчната дюна сградата е облицована с пясъчна мазилка


„Когато инвеститорът сподели с нас концепцията си за бийч бар и ресторант Cavo край Созопол, вдъхновението бе донесено от бриза в Миконос. Автентичното усещане за лукс на онези ширини е оформено от прецизния избор на материалите - предимно естествени и хармониращи с околната среда - нелека задача, с която смея да твърдя, се справихме доста успешно“, казва дизайнерът Райна Марандина (Marand Design).   
 
 


 

Като продължение на пясъчната дюна сградата е облицована с пясъчна мазилка, а меките пастелни тонове на целия интериор предразполагат към спокойствие и по-бавен ритъм.

„Сърцето на Cavo е център на ресторанта, около който меко се оформя пространството - тристагодишното маслиново дърво има за цел да ни отнесе  в света на Зорба Гръкът и отношението му към живота“, казва Марандина.

Мивките са от естествени дялани камъни, въжета от памук и чадъри от макраме, лампи от рафия, глинени делви от български майстори и сенник от тикови клонки оформят бохо пространството. Всяко решение за детайлите и интериора е плод на дълго търсене.
 
 

В непосредствена близост до морето,  по продължение на централната алея, отделяща бара и ресторанта,  е “Гнездото” -  Instagram милениъл намигване към посетителите.

Барът е облицован от синтерован камък с фактура, наподобяваща пясък също като масите, диджей пулта и рецепцията с каменна фактура. Интересен факт е, че материалът съдържа титаниев диоксид в повърхността си и при взаимодействие със слънцето протича фотокаталитичен процес, които отделя кислород и допринася за по чиста околна среда.

„Спокойствието, което прецизният подбор на материали допринася към цялостното усещане, е пълноправна възможност за почивка. Постарали сме се да освободим пространството от натоварващ визуален шум, давайки възможност на вълните да отмерват безвремието. Дизайнът да е сякаш фасилитатор на поантата - морето. А не е ли именно това ролята на смисления интериор - да подчертае позитивите, да намекне за по-малко видимите качества и да заговори на езика на интегритета“, споделя още дизайнерът.

Проектът спечели в категорията „Bar&Dinner” в Годишните награди за интериорен дизайн DIBLA DESIGN AWARDS 2021. Студиото е победител и в категорията „Фамилна къща“.

ОЩЕ НОВИНИ

Демонтират металния навес над масите на зеленчуковия пазар в Троян

Демонтират металния навес над масите на зеленчуковия пазар в Троян

Дейностите са във връзка с изпълнението на проекта „Естетизиране на облика на общинския пазар в гр. Троян и инфраструктура – етапно строителство“

Вижте изложбата „Имаме Поща за Вас“ в Балабановата къща в Пловдив

Вижте изложбата „Имаме Поща за Вас“ в Балабановата къща в Пловдив

Тя е по повод 25 март – Световния ден на пощенските картички, 1 април – официалното регистриране на Управление „Старинен Пловдив”, и 18 април – Международния ден за опазване на културното наследство

Завършена на груб строеж е сградата за новата детска градина в ж.к. "Малинова долина" в София

Завършена на груб строеж е сградата за новата детска градина в ж.к. "Малинова долина" в София

Изграждането на обекта на територията на район „Студентски“ започна на 14 април миналата година

Виртуален апартамент ColdB&B демонстрира проблема с енергийната бедност

Виртуален апартамент ColdB&B демонстрира проблема с енергийната бедност

По атрактивен начин MOVE.BG предлага решения за преодоляване на проблема, а всеки може да ги подкрепи, като ги разпространи или приложи