БАУМИТ инструменти за перфектната шпакловка

237

Представяме ви професионалните еластични маламашки и ножове за шпакловка със сменяеми остриета


За да стане перфектно гладка шпаклованата стена, на първо място ви трябва качествена шпакловка. Голяма част от майсторите вече са признали отличните качества на БАУМИТ шпакловките Финиш Експерт и Финиш Супериор. За да получите обаче резултат, който да радва както изпълнителя, така и инвеститора, имате нужда от подходящи качествени инструменти. Сега ще ви запознаем с част от тях.

Професионални еластични (флексови) маламашки Баумит

Дръжката на тази маламашка е композитна, с ергономичен дизайн в американски стил. Изработена е от сърцевина от висококачествена пластмаса, покрита с естествена кожа, като тази комбинация я прави едновременно лека и здрава. Благодарение на естествената кожа дръжката се оформя спрямо индивидуалния захват на всеки човек в процеса на работа. А за разлика от гумата, кожата абсорбира отделящата се пот и по този начин се избягва приплъзването.

Рамката под дръжката е изработена от висококачествен алуминий, който предотвратява напукване и огъване по време на работа. Тя е прахово боядисана в черен цвят, за да се постигне гладка повърхност и добра визия.

Допълнителната стоманена основа е изработена от неръждаема устойчива и гъвкава стомана с дебелина 0,7 мм. Нитовете са електрозаварени към основата и са най-висококачествените от неръждаема стомана, използвани за монтиране на алуминиевата рамка към стоманената основа.

Маламашката се произвежда със стоманени остриета 0,5 мм и 0,4 мм х 120 мм, които са изработени от висококачествена валцувана устойчива и гъвкава неръждаема стомана. Те имат гладка повърхност, заоблени ъгли и шлифовани ръбове за предотвратяване на драскотини и линии по време на заглаждане.

За работа с максимално качество, стоманеното острие е залепено към стоманената основа със специална двойно залепваща лента, която е издръжлива и UV устойчива, така че острието да не се отделя по време на работа. Методът на изработка на еластичните маламашки със залепване на нитованата алуминиева рамка към стоманената основа придава допълнителна здравина и перфектна гладкост на острието. По него няма нитове и усуквания или напрежения от заваряването на нитовете.

Флексовите маламашки Ултрафлекс на БАУМИТ с дебелина на острието 0,4 мм са перфектни за фина шпакловка с експертен финиш. Подходящи са и за изцикляне на мазилки и шпакловки.

Флексовите маламашки на БАУМИТ с дебелина на острието 0,5мм са подходящи както за по-груби шпакловки или мазилки, така и за по-фини шпакловки. По-дебелото острие позволява работа с по-плътни материали. С тази маламашка може да се изравнява и изправя, като същевременно може и да се изцикля или да се прави фина шпакловка, защото те не са от най-дебелата стомана, която е 0,7 м.

Професионални ножове за шпакловка със сменяеми остриета Баумит

Впечатляваща е ергономичната дръжка от многокамерен PVC профил, оформен така, че да пасва перфектно в захвата на ръката. PVC профилът на ножовете БАУМИТ е с 20-30% по-лек от аналогичен алуминиев и това спомага за по-лесна работа, с по-малко умора. За разлика от алуминиевия, PVC профилът е по-добър изолатор и не предава студа на ръцете през зимата, а освен това е с 20% по-достъпен спрямо аналогичния алуминиев.

Здравият многокамерен профил има специален жлеб за бърза смяна на отделните резервни остриета. Поставянето на острието в дръжката става бързо и лесно, като същевременно е здраво и стабилно, така че то да не може да се отделя по време на работа.

Остриетата на професионалните ножове БАУМИТ са от неръждаема стомана с тройно закаляване. Това позволява техният експоатационен живот да е до 7 пъти по-дълъг в сравнение на аналогични ножове с остриета от валцована стомана.

БАУМИТ предлага три вида резервни остриета на ножовете:

  • Тройно закалено право острие за фино шпакловане с експертен финиш с дебелина 0,3 мм. Тези остриета са със заоблени ъгли и скосени ръбове за предотвратяване на драскотини и мустаци (линии) по време на заглаждането. Това спомага за плавния преход между отделните заглаждания с ножа и намалява нуждата от шкурене след засъхване на шпакловката. Остриетата са фабрично изшлайфани и 100% готови за употреба. Не е нужно да се минават с шкурка преди работа, за да се загладят производствени несъвършенства.
  • Тройно закаленото право острие за грубо шпакловане или измазване с дебелина 0,5 мм е с прави ъгли, за да може да се "изправят" с тях криви равнини, дори плътно до ъглите на стените или таваните. Подходящи са за по-плътни или по-груби материали като хастарни мазилки, топлоизолационни шпакловки, циментови шпакловки и други. Остриетата са фабрично изшлайфани и 100% готови за употреба. Не е нужно да се минават с шкурка преди работа, за да се загладят производствени несъвършенства.
  • Тройно закалено назъбено острие за лепене на плочки или полагане на мрежа за топлоизолация. Размерът на зъбите е 8х8 мм.

Още предимства:

Крайните капачки при поставяне на ножовете са изработени от здрава пластмаса и фибростъкло, което ги прави издръжливи, твърди и същевременно еластични. Те прилягат плътно и стегнато, за да не се отделят лесно. Това гарантира, че острието е безопасно поставено в профила. Свалянето става без инструменти - само с натискане на два щифта. Така остриетата се сменят бързо и безпроблемно.

Щипката за нож позволява той да се използва с бояджийски телескоп и така да се шпакловат по-бързо и по-лесно таваните или стените. Благодарение на лоста, който се получава от телескопа, се намалява умората и се повишава производителността, защото не се работи с вдигнати ръце. Щипката за ножове БАУМИТ е с опция за регулиране на ъгъла на работа, като ставата е двойна, а не единична, както са масовите. Това удължава живота на работа. Най-големият плюс е, че щипката е съвместима с всеки телескоп.

При професионалните ножове на БАУМИТ всеки компонент е заменяем и това ви гарантира по-изгодна цена за инструментите в дългосрочен план, защото ако заложите на ножове без сменяеми остриета, предлагащи се с щипка и телескоп в едно, при удар или счупване трябва да смените целия нож или едновременно щипката и телескопа.

Ценовата листа за инструментите за шпакловане може да разгледате тук.

Професионалните нинструменти на БАУМИТ можете да намерите в търговската мрежа в някой от магазините тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Лепило-шпакловката за минерална вата WAT 500 е с отлично сцепление към различни строителни основи

Лепило-шпакловката за минерална вата WAT 500 е с отлично сцепление към различни строителни основи

Хидрофобният продукт на ТЕРАЗИД е устойчив на климатични условия, предпазва топлоизолационния слой от механични наранявания и има висока паропропускливост

Екипът на ЕТЕМ се срещна с партньорите си от цялата страна

Екипът на ЕТЕМ се срещна с партньорите си от цялата страна

Компанията представи изцяло нова възможност за избор на алуминиеви системи с прахови покрития Клас 2

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Профилната система, която осигурява лекота на използване, въздухопропускливост, водонепроницаемост, топло-, звукоизолация и защита от взлом, е идеална за концепции за спестяване на пространство

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Това са Къща „Плочата“ в Плевен и сградата на Българска академия на науките на пл. „Народно събрание“ в София

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Той беше трето поколение управител на семейната компания Hörmann, която под негово ръководство се разви до производител на врати от световен мащаб, при което запази здравите корени в Щайнхаген, Източна Вестфалия

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Продуктите в акцията са 100% въглеродно неутрални и впечатляват с висок стандарт за безопасност