Черното е новият хром - елегантно, отличаващо и запомнящо се

479

Ръководителят на LIXIL Global Design (EMENA) споделя мнението си за тенденцията


Има една доминираща тенденция в дизайна на банята и това е черният цвят. Патрик Спек (Patrick Speck), ръководител на LIXIL Global Design, EMENA, споделя мнението си за тенденцията и дава съвети как да включите черното в дизайна на вашата баня.

Черното е един от модерните цветове в интериорния дизайн и си проправя път и в банята. Защо този цвят е толкова популярен?

Черното е цвят, който винаги е играл огромна роля в света на дизайна - било то за мода, изкуство или по отношение на интериорен дизайн. Въпреки своята смелост, това е неутрален нюанс, който е универсален и лесен за комбиниране с по-живи цветове, за да ги балансирате. Черното винаги се свързва с определена изтънченост и лукс, но никога нямате усещането, че е остаряло. Ето защо хората често са привлечени от него, защото е елегантно и същевременно модерно. В контекста на банята помага да се издигне пространството, като му придава елегантен вид и усещане.

Някои хора смятат, че не е добра идея да направят банята си в черно, защото цветът прави стаята тъмна и мрачна. Вие какво мислите?

Балансът е ключов момент, когато искате да използвате черен цвят. Черното може да се съчетае със светли цветове или естествени материали, за да създаде контраст и да предотврати непреодолимата тъмнина. Играта с естествено и изкуствено осветление гарантира, че пространството остава светло и приветливо. За по-тъмни бани ви препоръчваме да използвате малки акценти като черни шкафове, аксесоари и смесители. Може да изпробвате различни покрития и материали, за да създадете по-интересен външен вид или да интегрирате други цветове. И накрая, лъскавите или отразяващи повърхности добавят дълбочина и създават визуален интерес.

Критиците на черните покрития казват, че те са податливи на пръстови отпечатъци, варовик и други. Какво трябва да имат предвид потребителите, когато избират черни продукти? 

Потребителите винаги трябва да проверяват материалите и покритията на черните продукти – особено за банята. Смесителите и душовете трябва да имат определено качество, за да издържат на времето и варовика. Например, ние използваме специална техника за лаково покритие за нашите продукти GROHE Phantom Black, за да ги направим устойчиви на пръстови отпечатъци. Освен това са по-издръжливи на корозия, избледняване и надраскване от други черни варианти, обработени с прахово покритие. Така че те изискват по-малко почистване и са лесни за поддръжка.

Какъв би бил вашият съвет към хората, които искат да включат тази тенденция в банята си? Откъде трябва да започнат?  

Не е необходимо да боядисвате цялата стая в черно – можете да направите голяма промяна чрез малки детайли като аксесоари, смесители или душ системи в изискан черен цвят. Ако желаете, може да добавите и други черни елементи като текстурирани плочки и различни матови покрития. Тези различни елементи ще помогнат за създаването на визуално динамичен външен вид.  

Потенциална вечна класика или краткотрайна тенденция – как оценявате дълголетието на GROHE Phantom Black?  
 
Phantom Black определено е вечна класика, тъй като черното е цвят, който никога не излиза от мода. За да гарантираме неговата дълготрайност, първо трябва да разгледаме по-широкия контекст на дизайна в банята. Phantom Black има две много важни характеристики. Първо, неговата гъвкавост по отношение на комбинирането с различни материали и цветове. Дори когато черното вече не е на фокус, то лесно се комбинира с други цветове, които може да са по-модерни по това време. Второ, това е възможност да се адаптираме към различни дизайни и стилове на баня. Phantom Black притежава всички характеристики, за да надхвърли краткосрочните тенденции и да се превърне във вечна класика.

Вижте още в сайта www.grohe.bg.

ОЩЕ НОВИНИ

Лепило-шпакловката за минерална вата WAT 500 е с отлично сцепление към различни строителни основи

Лепило-шпакловката за минерална вата WAT 500 е с отлично сцепление към различни строителни основи

Хидрофобният продукт на ТЕРАЗИД е устойчив на климатични условия, предпазва топлоизолационния слой от механични наранявания и има висока паропропускливост

Екипът на ЕТЕМ се срещна с партньорите си от цялата страна

Екипът на ЕТЕМ се срещна с партньорите си от цялата страна

Компанията представи изцяло нова възможност за избор на алуминиеви системи с прахови покрития Клас 2

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Профилната система, която осигурява лекота на използване, въздухопропускливост, водонепроницаемост, топло-, звукоизолация и защита от взлом, е идеална за концепции за спестяване на пространство

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Това са Къща „Плочата“ в Плевен и сградата на Българска академия на науките на пл. „Народно събрание“ в София

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Той беше трето поколение управител на семейната компания Hörmann, която под негово ръководство се разви до производител на врати от световен мащаб, при което запази здравите корени в Щайнхаген, Източна Вестфалия

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Продуктите в акцията са 100% въглеродно неутрални и впечатляват с висок стандарт за безопасност