Над 500 души активираха инсталацията за срещи в центъра на София

4869
Явор Бахаров, Луиза Григорова, Виктор Чучков и Васил Гюров бяха сред вдъхновените от концепцията, които се отзоваха на срещата.

 

Над 500 души активираха уникалната инсталация за срещи, открита вчера в градина „Чайка" на кръстовището на столичните улици „Гурко" и „Раковски". Изработена от 20 водещи български дизайнери, скулптори, програмисти и специалисти по роботика, инсталацията е вдъхновена от кампанията на Heineken The Date.

 

 

Между хората, уговорили си среща пред инсталацията вчера, бяха актьорите Явор Бахаров и Луиза Григорова, музикантът Васил Гюров и режисьорът Виктор Чучков. Чрез мобилните си телефони те активираха инсталацията, която през цялата вечер пускаше различни музикални мелодии на фона на романтично осветление, което предразполага към ефектно начало на срещата.

 

 

Именно липсата на легендарни места за срещи в българските градове е една от най-често сочените от българските мъже причини за неувереност по време на среща с любимата жена. Това показа проучване на нагласите на мъжете у нас, проведено от Heineken в началото на годината. На база на резултатите от допитването и последвала дискусия като място за поставянето на дигиталната инсталация за срещи (виж тук) беше избрана градина „Чайка".

 

Инсталацията ще бъде разположена до 29 април в градина „Чайка". Използването й е безплатно.

 

Източник: NEXT-DC