EТЕМ представи шест нови системи, сред които изключително функционалната фасадна система EF50

141

Компанията запозна бранша със стратегията и визията си за пазарно развитие


На специално събитие в Capital Fort в столицата, реализирана със специално разработената фасадна система на ЕТЕМ - Е99, компанията направи равносметка на своите 50 години пазарна история и представи плановете си за българския пазар. ЕТЕМ е изцяло трансформирана, с нова визия към продуктите и към търговското си присъствие и с нов подход на работа във всичките си дейности. Част от стратегията на компанията за пазарно позициониране е  разработването на иновативни и функционални продукти, които да допълнят съществуващите решения и заедно да отговорят на най-високите изисквания при проектирането на модерна архитектура.

За нас като компания, която е един от лидерите в сектора на проектиране на алуминиеви архитектурни системи и профили, е важно не количеството, а качеството на продуктите. Затова усилено работим не само по нови решения, но и за подобряване на параметрите на съществуващите ни системи“, заяви Анастасиос Бульонис, изпълнителен директор на ЕТЕМ БГ.

Екипът на ЕТЕМ представи цели шест нови системи – фасадна система EF50, система за плъзгане и повдигане ES70, прозоречно решение EW70, система за преградни стени EP30, решение за парапети ЕB48 и вариациите на балюстради системи EB49, EB50 и EB62.

Новата фасадна система EF50 на ЕТЕМ е напълно готова за всякакви архитектурни предизвикателства, като може да даде на сградната обвивка едновременно гъвкавост, здравина и устойчивост. Голямото предимство на системата е възможността да бъде избрана оптималната комбинация от профили за всеки проект. EF50 има широк избор от вертикали и хоризонтали, които изцяло покриват всички изисквания за инерционни моменти. Фасадата може да се изпълни както с остъкляване, така и с капачки.  

Прозоречната система EW70 e специално разработена от екипа на ЕТЕМ, за да отговори на нуждите на жилищното строителство. Алуминиевите системи дълго време оставаха на заден план при изпълнение на жилищни проекти заради по-високата цена на профилите, независимо от многото предимства и високото качеството на алуминиевите врати и прозорци. Сега EW70 e практична система от ново поколение, която комбинира висока функционалност, модерна визия и атрактивна за своя клас цена. Дизайнът й е съобразен с последните актуални тенденции на изчистени профили, без излишни допълнителни детайли. Същевременно модерните прави линии придават еднаква визия дори и при съчетаването на EW70 с други от системите на ЕТЕМ за врати или плъзгане и повдигане.

Новата система за плъзгане ЕS70 е проектирана за троен
стъклопакет. Решението позволява максимално проникване на слънчева
светлина и оптимален изглед към околната среда без излишно растериране.
Профилите на ЕS70 са проектирани така, че да могат да осигурят
качествена работа на системите от една страна, а от друга – да бъдат
елегантни и с по-малки видими размери. Системата е подходяща за средни и
големи отвори, като характеристиките й отговарят на последните
архитектурни тенденции и строгите енергоспестяващи стандарти.


Снимки и визуализации: ЕТЕМ

Всички видове системи на ЕТЕМ са насочени към осигуряването на повече светлина в пространството на сградата, същевременно отваряемите позиции вътре са с все по-големи размери, осигурявайки едновременно функционалност и по-добра топлоизолация. В модерните проекти площта за остъкляване става все по-голяма, което от своя страна трябва да бъде изпълнено с елегантни конструкции и минимално видими профили. Именно тези тенденции предизвикаха екипа на ЕТЕМ да разработи и предложи нови системни решения, които да отговорят на очакванията и на най-смелите проекти.

ОЩЕ НОВИНИ

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Той беше трето поколение управител на семейната компания Hörmann, която под негово ръководство се разви до производител на врати от световен мащаб, при което запази здравите корени в Щайнхаген, Източна Вестфалия

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Продуктите в акцията са 100% въглеродно неутрални и впечатляват с висок стандарт за безопасност

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

Влезте в света на новия лукс и иновациите с разказ за представянето на под-марката на събитието миналата година и очакването от предстоящото издание

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

Компанията инвестира своите опит и знания в развитието на младите бъдещи архитекти

Terazid G-22 (Betoncontact) е висококачествен контактен грунд

Terazid G-22 (Betoncontact) е висококачествен контактен грунд

Продуктът на ТЕРАЗИД служи за създаване на връзка между стари нестабилни основи и нови мазилки и настилки

Нов стандарт за инсталации за пастообразни продукти е внедрен в БАУМИТ БЪЛГАРИЯ

Нов стандарт за инсталации за пастообразни продукти е внедрен в БАУМИТ БЪЛГАРИЯ

Целта е да се постигне по-добър контрол на качеството, да се подобрят условията на труд, да се повиши производителността и да се намалят разходите