Германски концерн ще открие трети завод в България

161

Той се намира на бул. "Кукленско шосе" в Пловдив


Снимка: Либхер

Заводът е построен за две години, нарича се "Либхер Конкрийт Технолоджи Марица" ЕООД (Liebherr Concrete Technology Marica) и вече е пуснат в експлоатация. В него годишно ще се произвеждат 2 000 детайла и предварително монтирани възли, както и 500 изцяло готови бетоновози.

Новият завод на „Либхер“ е изграден върху терен от 37 000 кв.м, като застроената производствена и складова площ е 12 000 кв.м. Инвестицията на дивизията „Бетонна техника“ към „Либхер Интернационал“ АД е над 17 милиона евро. На 1 юли предстои официалното откриване на завода.

Германската фирмена група "Либхер" е световен производител с над 50 хил. сътрудници. Концернът, който е 100% семейна собственост, дължи своя успех и популярност на постиженията си в множество области - от земекопна и строителна техника, минно дело и различни видове кранове, през системи за автоматизация, транспортна, авиационна и космическа техника и компоненти до разработка и производство на домакински и професионални охладителни уреди.

Германската група избира България за производствен център още в края на миналия век, а 20 години по-късно вече има три предприятия. Първото е "Либхер-Хаусгерете Марица" ЕООД за производство на хладилници и фризери, което работи от 2000 г. Компанията беше първият голям инвеститор в индустриална зона „Марица“, в момента част от пловдивската „Тракия икономическа зона“.

След решението за навлизане в България преди 22 години компанията изгради и втори завод в региона на Пловдив - за производство на климатични системи за релсов транспорт, като тези дейности са обособени в дружеството "Либхер - Транспортейшън Системс Марица" ЕООД.

В началото на юли 2021 г. германската група регистрира трето дружество в България - "Либхер Конкрийт Технолоджи Марица" ЕООД, с предмет на дейност производство на бетоновози.

ОЩЕ НОВИНИ

ВИВА МАРЕ БИЙЧ ХОТЕЛ в Созопол – изпълнен с висок клас алуминиеви системи SCHÜCO

ВИВА МАРЕ БИЙЧ ХОТЕЛ в Созопол – изпълнен с висок клас алуминиеви системи SCHÜCO

Използваните естествени, висококачествени и високотехнологични материали благоприятстват постигането на оптимално темпериране на сградата през всички сезони, оптимизирането на енергийните разходи, както и намаляването отпечатъка й върху околната среда

Завърши изграждането на нова детска градина в район „Витоша“

Завърши изграждането на нова детска градина в район „Витоша“

Сградата на филиала е една от 25-те, които се изграждат в момента в София

Colliers отчита ръст в предлагането на жилища през първото полугодие на 2022 г.

Colliers отчита ръст в предлагането на жилища през първото полугодие на 2022 г.

Средните продажни цени остават стабилни през първите шест месеца на 2022 г

Над 10 км от път III-8652 в района на Неделино ще се ремонтират до края на септември

Над 10 км от път III-8652 в района на Неделино ще се ремонтират до края на септември

Третокласният път е важна транспортна артерия в област Смолян и свързва Неделино и Златоград с общините Баните и Ардино