Голямоформатната керемида TONDACH CONTINENTAL 9 - нов продукт в сегмента "Покриви" от "Винербергер"

417

Керемидата е не само с подобрени дизайн и визия, но и с повишени технически характеристики


Най-нова технология на изпичане 

Керемидите Tondach Continental 9 са естетически издържан продукт с отлична визия и гладка повърхност, издръжлива на атмосферните влияния. По време на производството глината преминава през много фина глиноподготовка, за да бъдат осигурени естетическите качества на керемидата, но и технически показатели. Те се произвеждат чрез най-новата технология на изпичане – Н-образни касети. По този начин при изпичането им могат да бъдат избегнати т.нар. „контактни точки” по повърхността им с другите керемиди и да се гарантира перфектната им равнинност и отлична естетика.

Енгобирана повърхност  

Енгобите представляват разтвор от метални оксиди и фино смляна глина. Полученият разтвор се нанася чрез разпръскване върху вече изсушената керемида, като по този начин се осигурява равномерното разпределение на енгобата върху керемидата. След самото изпичане енгобата се свързва неразривно с основата на керемидата и се осигурява естетически издържан продукт с дълготрайно и надеждно покритие. Керемидите Tondach Continental 9 в момента се предлагат в цвят антрацит, като този модерен цвят в допълнение с изчистената визия на модела може да ви осигури желаната модернистична визия. 

Подобрени технически характеристики на продукта   

При новия модел Tondach Continental 9 е оптимизирано и теглото на керемидите и така натоварването на квадратен метър е само 32,4 кг/м2, като по този начин се намалява и натоварването върху покривната конструкция, а оттам - и върху конструкцията на сградата. А чрез по-високата температура на изпичане на керемидите Tondach Continental 9 са повишени якостните характеристики, както и водонепропускливостта им. В допълнение те са с нов по-голям формат и размери 30х50см, като това дава възможност само с 9 броя керемиди да се покрие един квадратен метър от покрива.

Сигурност и защита  

Винербергер“ предлага гама от керамични и некерамични аксесоари, които допълват покривната система и служат за осигуряването на дълъг живот на покрива и безопасност при силни бури, снеговалежи и обилни дъждове. Климатични промени са взети предвид и при новия дизайн на керемидите Tondach Continental 9. Чрез профилирания вертикален фалц се осигурява по-добро закрепване на ветрозадържащите скоби, съответно се понижава рискът за настъпване на щети по покрива при силни бури, както и за разходите за поправката му. В допълнение към скобите за фиксиране на керемидите срещу вятър „Винербергер“ предлага за новия си продукт и снегозадържащи скоби, които служат за предотвратяване на лавинообразното свличане на големи маси сняг. Правилното снегозадържане е особено важно в зоните с по-интензивни снеговалежи, при които може да се използват и цели системи със снегозадържащи решетки.

За дълъг живот на покрива

Осигуряването на достатъчно добра вентилация на покривната конструкция играе ключова роля за постигането на отличен комфорт в таванските помещения и дълъг експлоатационен период на покрива. Поради тази причина в допълнение към полагането на двойна летвена скара с контралетви, оразмерени с подходяща височина за осигуряването на добра циркулация на въздуха, заедно с некерамичните елементи за вентилация на покривната система като вентилационни ленти, подпокривно пародифузно фолио и други, „Винербергер“ препоръчва и полагането на вентилационни керемиди, част от системата Tondach Continental 9, с които ще гарантирате безпроблемната експлоатация на вашия покрив за години напред.

Поглед към звездите

С разнообразие от модели и размери прозорците Tondach ще ви позволят да оформите помещенията под покрива. С няколко по-малки прозореца или един-два по-големи ще внесете повече светлина, а външните и вътрешни щори ще опазят помещението от горещините. Кой модел прозорец да изберете – вижте съветите тук.

За техническите характеристики на Tondach Continental 9 вижте тук.

ОЩЕ НОВИНИ

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Той беше трето поколение управител на семейната компания Hörmann, която под негово ръководство се разви до производител на врати от световен мащаб, при което запази здравите корени в Щайнхаген, Източна Вестфалия

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Продуктите в акцията са 100% въглеродно неутрални и впечатляват с висок стандарт за безопасност

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

Влезте в света на новия лукс и иновациите с разказ за представянето на под-марката на събитието миналата година и очакването от предстоящото издание

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

Компанията инвестира своите опит и знания в развитието на младите бъдещи архитекти

Terazid G-22 (Betoncontact) е висококачествен контактен грунд

Terazid G-22 (Betoncontact) е висококачествен контактен грунд

Продуктът на ТЕРАЗИД служи за създаване на връзка между стари нестабилни основи и нови мазилки и настилки

Нов стандарт за инсталации за пастообразни продукти е внедрен в БАУМИТ БЪЛГАРИЯ

Нов стандарт за инсталации за пастообразни продукти е внедрен в БАУМИТ БЪЛГАРИЯ

Целта е да се постигне по-добър контрол на качеството, да се подобрят условията на труд, да се повиши производителността и да се намалят разходите