Иновативен конкурс на строително-инвестиционна компания скъси дистанцията между водещи инвеститори и талантливи студенти

291

Трима от над  100 участници от цялата страна бяха наградени от авторитетното жури в NovaCity D-Zine Competition


В продължение на два месеца участниците в конкурса NovaCity D-Zine Competition влязоха в предизвикателна надпревара за създаване на идеен проект за интериорен дизайн на реален апартамент от 129 квадратни метра, предназначен за семейство с няколко деца. Право на участие в конкурса, организиран от NovaCity Group, имаха студенти по “Интериорен дизайн” и “Архитектура” от Университета по архитектура, строителство и геодезия, Варненския свободен университет, Лесотехническия университет, Нов български университет, Националната художествена академия, Висшето строително училище „Любен Каравелов“ в София и Техническия университет в София.

Победителите бяха отличени по време на церемония в София, на която присъстваха водещи инвеститори, дизайнери, архитекти, представители на висши учебни заведения, студенти и партньори.


Десетте финалисти в конкурса

Големият победител в първото издание на конкурса е Мария Енчева - 4-ти курс в НХА, специалност “Индустриален дизайн”. Тя получи 5 000 лева и поздравления от собственика на NovaCity Oрен Барной, който беше в София специално за повода. По думите на Енчева тя ще използва наградата си за предстоящия ѝ обмен по програма „Еразъм“ в Амстердам в архитектурно студио.

Концептуалният проект на Енчева е вдъхновен от влиянието на френския модернизъм и съвременния минимализъм. Основната цел в проектирането е обвързана с идеята за обединяването на динамичните му форми и контури.

На второ място в конкурса се класира Антония Йорданова - 4-ти курс в Нов български университет (специалност „Архитектура“). Тя получи парична награда от 3 000 лева.

Целта на разработката на Йорданова е да представи съвременна визия за семейно пространство – топло, уютно и съчетаващо много функции. Затова и основната идея на проекта е да бъде създадено трансформиращо се място за различни поводи.

Третата награда отиде при Александър Тодоров от НХА (специалност „Интериорен и екстериорен дизайн“). Той получи 2 000 лв.

Основната цел на проекта на Тодоров е да се постигне хармония между изчистените форми и оптимална функционалност за четиричленно семейство. Интериорът представлява съчетание на модерен облик с непреходни дизайнерски елементи и мебели.

Освен парични награди, отличените получиха възможност за стаж в утвърдени офиси за интериорен дизайн. Първите три места получиха и лицензи за достъп до всички V-Ray продукти за програми за 3D визуализация, предоставени от Chaos.

Журито бе в състав от 7 водещи архитекти и дизайнери: Добромир Добрев от NovaCity Group, Вяра Желязкова от I/O Architects, Трифон Пеев от 3Arch Design, Юлиян Пиперов от StudioPiperov, Валери Маринов от Студио Fimera, Светослав Тодоров от Studio Mode и Анастасия Живаева от Chaos оценяваха модерна визия, въздействие, функционалност, оригинален и нестандартен подход към заданието.


Членовете на журито и десетте финалисти

Успехът на конкурса постави NovaCity Group пред сериозната идея да превърне тази инициативна в ежегодна. Основната й цел е да се подаде ръка на младите студенти. Това е добър начален старт на развитието и досег с големи имена в сферата. Фактор, който скъсява връзката между бизнеса и образованието още на ранен етап и осигурява повече качествени и мотивирани специалисти на нашия пазар.


Диляна Христова – генерален мениджър на компанията Nova City Group

NovaCity Group е българска строително-инвестиционна компания с над 12 години опит. Специализирана е в проектиране, разработване и реализиране на инвестиционни проекти в сферата на недвижимите имоти. Благодарение на своите международни партньори в Полша, Чехия, Румъния, Нигерия, Израел, Канада и САЩ компанията използва най-добрия международен опит от световните пазари.

ОЩЕ НОВИНИ

Детска градина с атмосферата на планината Витоша с щипка от отварата на Алиса

Детска градина с атмосферата на планината Витоша с щипка от отварата на Алиса

В интериора е заложено на естествени материали, които създават уют и топлина

До 15 януари се провежда традиционната кампания ДА УКРАСИМ СОФИЯ ЗА КОЛЕДА

До 15 януари се провежда традиционната кампания ДА УКРАСИМ СОФИЯ ЗА КОЛЕДА

Конкурсът е за външна празнична украса на сграда, балкон, двор и междублоково пространство и други на територията на Столична община

На 2 декември ще представят одобрения идеен проект за АРТ ЗОНА ХАСКОВО

На 2 декември ще представят одобрения идеен проект за АРТ ЗОНА ХАСКОВО

До утре включително проектите са изложени в зала „Хасково“ и могат да бъдат разгледани от 16,00 до 17,00 часа 

Ученици, студенти и работещи младежи представиха идеи за развитие на селските райони

Ученици, студенти и работещи младежи представиха идеи за развитие на селските райони

Сред идеите-победители са решение за ремонт на пътища с използване на преработена пластмаса в полагания асфалт и за съживяване и модернизиране на сгради „архитектурни призраци“ в селата чрез използване на съвременни енергийни решения и екологични строителни методи

Ландшафтен архитект, техникум в Раковски и варненска група спечелиха наградите на ГРАДОЛЮБИТЕЛИ

Ландшафтен архитект, техникум в Раковски и варненска група спечелиха наградите на ГРАДОЛЮБИТЕЛИ

Журито на съвместния конкурс на "Капитал" и посолството на Великобритания избра и награди победителите

Коренна промяна – хотел „Елица“ в природен парк Витоша вече е 5-звезден Luxury Chalet Elitsa Wellness & Spa

Коренна промяна – хотел „Елица“ в природен парк Витоша вече е 5-звезден Luxury Chalet Elitsa Wellness & Spa

Съществуващата база е напълно преобразена, изградени са и няколко допълнителни структури