Иновативен конкурс на строително-инвестиционна компания скъси дистанцията между водещи инвеститори и талантливи студенти

300

Трима от над  100 участници от цялата страна бяха наградени от авторитетното жури в NovaCity D-Zine Competition


В продължение на два месеца участниците в конкурса NovaCity D-Zine Competition влязоха в предизвикателна надпревара за създаване на идеен проект за интериорен дизайн на реален апартамент от 129 квадратни метра, предназначен за семейство с няколко деца. Право на участие в конкурса, организиран от NovaCity Group, имаха студенти по “Интериорен дизайн” и “Архитектура” от Университета по архитектура, строителство и геодезия, Варненския свободен университет, Лесотехническия университет, Нов български университет, Националната художествена академия, Висшето строително училище „Любен Каравелов“ в София и Техническия университет в София.

Победителите бяха отличени по време на церемония в София, на която присъстваха водещи инвеститори, дизайнери, архитекти, представители на висши учебни заведения, студенти и партньори.


Десетте финалисти в конкурса

Големият победител в първото издание на конкурса е Мария Енчева - 4-ти курс в НХА, специалност “Индустриален дизайн”. Тя получи 5 000 лева и поздравления от собственика на NovaCity Oрен Барной, който беше в София специално за повода. По думите на Енчева тя ще използва наградата си за предстоящия ѝ обмен по програма „Еразъм“ в Амстердам в архитектурно студио.

Концептуалният проект на Енчева е вдъхновен от влиянието на френския модернизъм и съвременния минимализъм. Основната цел в проектирането е обвързана с идеята за обединяването на динамичните му форми и контури.

На второ място в конкурса се класира Антония Йорданова - 4-ти курс в Нов български университет (специалност „Архитектура“). Тя получи парична награда от 3 000 лева.

Целта на разработката на Йорданова е да представи съвременна визия за семейно пространство – топло, уютно и съчетаващо много функции. Затова и основната идея на проекта е да бъде създадено трансформиращо се място за различни поводи.

Третата награда отиде при Александър Тодоров от НХА (специалност „Интериорен и екстериорен дизайн“). Той получи 2 000 лв.

Основната цел на проекта на Тодоров е да се постигне хармония между изчистените форми и оптимална функционалност за четиричленно семейство. Интериорът представлява съчетание на модерен облик с непреходни дизайнерски елементи и мебели.

Освен парични награди, отличените получиха възможност за стаж в утвърдени офиси за интериорен дизайн. Първите три места получиха и лицензи за достъп до всички V-Ray продукти за програми за 3D визуализация, предоставени от Chaos.

Журито бе в състав от 7 водещи архитекти и дизайнери: Добромир Добрев от NovaCity Group, Вяра Желязкова от I/O Architects, Трифон Пеев от 3Arch Design, Юлиян Пиперов от StudioPiperov, Валери Маринов от Студио Fimera, Светослав Тодоров от Studio Mode и Анастасия Живаева от Chaos оценяваха модерна визия, въздействие, функционалност, оригинален и нестандартен подход към заданието.


Членовете на журито и десетте финалисти

Успехът на конкурса постави NovaCity Group пред сериозната идея да превърне тази инициативна в ежегодна. Основната й цел е да се подаде ръка на младите студенти. Това е добър начален старт на развитието и досег с големи имена в сферата. Фактор, който скъсява връзката между бизнеса и образованието още на ранен етап и осигурява повече качествени и мотивирани специалисти на нашия пазар.


Диляна Христова – генерален мениджър на компанията Nova City Group

NovaCity Group е българска строително-инвестиционна компания с над 12 години опит. Специализирана е в проектиране, разработване и реализиране на инвестиционни проекти в сферата на недвижимите имоти. Благодарение на своите международни партньори в Полша, Чехия, Румъния, Нигерия, Израел, Канада и САЩ компанията използва най-добрия международен опит от световните пазари.

ОЩЕ НОВИНИ

Как да се сдобиете с билет за изложението ТЕХНОМЕБЕЛ 2024?

Как да се сдобиете с билет за изложението ТЕХНОМЕБЕЛ 2024?

От 23 до 26 април международният формат превръща София в пресечна точка за Източна Европа на мебелната и дървообработващата промишленост

Община град Добрич провежда ежегодния Конкурс за проект на междублоково пространство „Заедно можем“

Община град Добрич провежда ежегодния Конкурс за проект на междублоково пространство „Заедно можем“

Тази година тя е насочила вниманието си към терените, които още не са уредени, но от страна на гражданите има желание за тяхното благоустройство и поддръжка

Младежката програма на WWF България посвещава новия си семестър на търсене на зелени иновации, технологии и решения

Младежката програма на WWF България посвещава новия си семестър на търсене на зелени иновации, технологии и решения

Семестърът е седмият в образователната програма Panda Labs на природозащитната организация и привлича млади хора с интереси към опазването на околната среда и предприемачеството

Фондация "Колективът" отново спечели награда в конкурса New European Bauhaus

Фондация "Колективът" отново спечели награда в конкурса New European Bauhaus

Българският проект стана подгласник в направление "Нов европейски Баухаус за шампиони" на категория "Възстановяване на чувството за принадлежност" с проекта си "Паркът" (Concrete to Culture)

Недвижимата културна ценност Банкерска сграда в София е предвидена за хотел от веригата на Робърт де Ниро

Недвижимата културна ценност Банкерска сграда в София е предвидена за хотел от веригата на Робърт де Ниро

Марката за луксозни хотели, ресторанти и резиденции Nobu подготвя още един хотел в България - на брега на Черно море във Варна

Предстои художествен конкурс за триизмерни информационни елементи, представящи археологията на Антична Сердика

Предстои художествен конкурс за триизмерни информационни елементи, представящи археологията на Антична Сердика

Предвижда се изработване на макети и прототип за тактилни маркери, предназначени за вграждане в тротоарните и пътни настилки