Жилищен комплекс FOHAR ще бъде изграден на мястото на бившия завод за фотохартия в Бояна

345

Комплексът в столичния квартал е създаден с идеята за умен дом и разумна инвестиция, като предлага едновременно отлична локация, устойчива архитектура и смарт технологии


На мястото на някогашния завод „Фохар“ в столичния кв. Бояна започна изграждането на FOHAR – най-технологичният до момента комплекс на строително-инвестиционната компания Europroperty. Концепцията e създадена за клиентите, които търсят умна инвестиция в по-добро качество на живот, едновременно на чист въздух, и с бързи връзки до града.Комплексът предлага впечатляваща локация близо до планината и до града, устойчива архитектура и вградени smart home ready решения, които позволяват лесно надграждане с разнообразни технологии за умен живот у дома.


FOHAR разполага с 204 апартаменти и ателиета с функционални разпределения и панорамни гледки към града и планината, които се очаква да бъдат завършени през 2024 г. Предвидени са красиви междублокови пространства, подземни паркоместа, детски кътове, фитнес и басейн.

Проектанти са небезизвестните арх. Атанас Панов и арх. Ивайло Игнатoв от архитектурното студио “ЛП Арх” ООД, доказалo стила и качеството на работата си с някои от най-модерните, красиви и функционални сгради в София. Архитектурата е мислена в контекста на заобикалящата комплекса околна среда и в крак с последните технологични новости и устойчиви материали. Във всяко от жилищата ще бъдат вградени smart home ready възможности, които да позволят на модерния човек да управлява дистанционно сигурността, отключването и отоплението си с едно движение през телефона.

“Гордеем се, че имаме възможността да рециклираме територията на бившия завод за фотохартия в квартал Бояна, която е известна на поколения софиянци, и да създадем там един жилищен комплекс, който отговаря на търсенето на модерните граждани и е създаден с мисъл за качеството на живот на своите бъдещи обитатели”, разказва Евгения Диканска, изпълнителен директор на строително-инвестиционната компания. “Чистият въздух, зареждащите гледки и зеленината са водещото предимство на FOHAR, защото ще позволят на обитателите по-модерен, природосъобразен и балансиран начин на живот. А знаем, че това става все по-важно в стресовите времена, в които живеем, и с тенденцията за работа от дома, която пандемията форсира.”


 
Причина да запазят името FOHAR за инвеститорите е и едноименната спирка на градския транспорт, която заедно с близостта до два основни булеварда създава бърза връзка с бизнес парковете и центъра на града.  Това, в съчетание с невероятна гледка към града, само на 15 минути от центъра на София, превръща FOHAR във възможност за умна инвестиция, която отговаря на нуждите на всеки съвременен човек.


 
Europroperty e една от най-големите инвестиционни компании в областта на недвижимите имоти в България, доказала високото качество на своите жилищни и бизнес проекти. Портфолиото на компанията включва разнообразни обекти: жилищни комплекси и офис центрове, като най-известните сред тях са комплексът Еделвайс в Бояна и Sofia Office Center на Цариградско шосе. През последните 11 години компанията инвестира в закупуването на земя, изграждане и продажба на обекти в България и чужбина и планира изграждането на проекти на площ от над 200 000 кв.м.

ОЩЕ НОВИНИ

Започва ремонтът на близо 28 км от пътя Асеновград - Дълбок Извор

Започва ремонтът на близо 28 км от пътя Асеновград - Дълбок Извор

Отсечката преминава през селата Козаново, Патриарх Евтимово и Дълбок извор

Представиха проект за Стандарт за настилки в пешеходните пространства в София

Представиха проект за Стандарт за настилки в пешеходните пространства в София

Проектът е към Наредбата за градската среда, която беше приета през 2020 година от Столичния общински съвет

Започна ремонт на изхода на Гълъбово в посока Симеоновград

Започна ремонт на изхода на Гълъбово в посока Симеоновград

Настилката е в недобро състояние и се нуждае от обновяване

Гроздан Караджов: Общински проекти за 4,3 млрд. лв. са застрашени без индексация

Гроздан Караджов: Общински проекти за 4,3 млрд. лв. са застрашени без индексация

На заседанието на парламентарната Комисия по регионална политика депутатите приеха промените в Закона за обществените поръчки, с които се разрешава договорите да бъдат индексирани

Шестима инвеститори ще отварят предприятия в Бургас

Шестима инвеститори ще отварят предприятия в Бургас

По първоначални заявки работните места, които ще открият, са над 600