Жилищен комплекс FOHAR ще бъде изграден на мястото на бившия завод за фотохартия в Бояна

588

Комплексът в столичния квартал е създаден с идеята за умен дом и разумна инвестиция, като предлага едновременно отлична локация, устойчива архитектура и смарт технологии


На мястото на някогашния завод „Фохар“ в столичния кв. Бояна започна изграждането на FOHAR – най-технологичният до момента комплекс на строително-инвестиционната компания Europroperty. Концепцията e създадена за клиентите, които търсят умна инвестиция в по-добро качество на живот, едновременно на чист въздух, и с бързи връзки до града.



Комплексът предлага впечатляваща локация близо до планината и до града, устойчива архитектура и вградени smart home ready решения, които позволяват лесно надграждане с разнообразни технологии за умен живот у дома.


FOHAR разполага с 204 апартаменти и ателиета с функционални разпределения и панорамни гледки към града и планината, които се очаква да бъдат завършени през 2024 г. Предвидени са красиви междублокови пространства, подземни паркоместа, детски кътове, фитнес и басейн.

Проектанти са небезизвестните арх. Атанас Панов и арх. Ивайло Игнатoв от архитектурното студио “ЛП Арх” ООД, доказалo стила и качеството на работата си с някои от най-модерните, красиви и функционални сгради в София. Архитектурата е мислена в контекста на заобикалящата комплекса околна среда и в крак с последните технологични новости и устойчиви материали. Във всяко от жилищата ще бъдат вградени smart home ready възможности, които да позволят на модерния човек да управлява дистанционно сигурността, отключването и отоплението си с едно движение през телефона.

“Гордеем се, че имаме възможността да рециклираме територията на бившия завод за фотохартия в квартал Бояна, която е известна на поколения софиянци, и да създадем там един жилищен комплекс, който отговаря на търсенето на модерните граждани и е създаден с мисъл за качеството на живот на своите бъдещи обитатели”, разказва Евгения Диканска, изпълнителен директор на строително-инвестиционната компания. “Чистият въздух, зареждащите гледки и зеленината са водещото предимство на FOHAR, защото ще позволят на обитателите по-модерен, природосъобразен и балансиран начин на живот. А знаем, че това става все по-важно в стресовите времена, в които живеем, и с тенденцията за работа от дома, която пандемията форсира.”


 
Причина да запазят името FOHAR за инвеститорите е и едноименната спирка на градския транспорт, която заедно с близостта до два основни булеварда създава бърза връзка с бизнес парковете и центъра на града.  Това, в съчетание с невероятна гледка към града, само на 15 минути от центъра на София, превръща FOHAR във възможност за умна инвестиция, която отговаря на нуждите на всеки съвременен човек.


 
Europroperty e една от най-големите инвестиционни компании в областта на недвижимите имоти в България, доказала високото качество на своите жилищни и бизнес проекти. Портфолиото на компанията включва разнообразни обекти: жилищни комплекси и офис центрове, като най-известните сред тях са комплексът Еделвайс в Бояна и Sofia Office Center на Цариградско шосе. През последните 11 години компанията инвестира в закупуването на земя, изграждане и продажба на обекти в България и чужбина и планира изграждането на проекти на площ от над 200 000 кв.м.

ОЩЕ НОВИНИ

Откриха обновения Етнографски музей в Стария Несебър

Откриха обновения Етнографски музей в Стария Несебър

Сградата, един от символите на града, е пример за типичната черноморска къща от времето на Възраждането

Одобриха изграждане на нова сграда за детска градина в село Негован

Одобриха изграждане на нова сграда за детска градина в село Негован

Кметът на район Нови Искър Владислав Владимиров е избрал терен на ул. „Могилата“ 3

Предстои обновяването на неремонтирани с десетилетия сгради във Враца

Предстои обновяването на неремонтирани с десетилетия сгради във Враца

Община Враца има подписано споразумение за финансирането на 4 проекта на обща стойност от над 8 000 000 лв. за внедряване на мерки за енергийна ефективност

Подадено е инвестиционно предложение за изграждане на ритейл парк в Габрово

Подадено е инвестиционно предложение за изграждане на ритейл парк в Габрово

Той ще включва шест търговски обекта и полуподземен паркинг

Античният град Диоклецианополис в Хисаря посреща първите си гости

Античният град Диоклецианополис в Хисаря посреща първите си гости

Ръководител на проекта е арх. Пламен Михалски, археолог е Митко Маджаров, а проектант - Маринела Георгиева – Трифонова

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

От Общината призовават да подкрепите проекта, като попълните анкета