Комбинираните формати на Semmelrock ще създадат комфорт и уют във вашето любимо място на открито

273

Паважът и плочите създават разнообразна визия и оригинален дизайн на външните пространства, на терасата, верандата, зоната около басейна, барбекюто или подхода към дома


Същност на комби форматите  

Ако сте решили да инвестирате в дизайна на външното пространство около сградата и търситe оригинално решение, помислете върху възможностите, които предлагат комби форматите. Продуктите са разработени с цел да създадат най-добрата гъвкавост на пространството, което трябва да бъде покрито с настилка.  

Екипът на Semmelrock (част от групата на „Винербергер“) разбира потребността от уникален подход към всяко кътче съобразно неговата функционалност, ето защо продуктовата гама включва голямо разнообразие от комбинирани формати с модерен дизайн, подходящи за зони с различни натоварвания.

Съставени от различни по големина елементи, но с една и съща визия на повърхността, комбинираните формати предоставят голям брой вариации на редене, като същевременно постигат единство по отношение на визията. Всеки елемент е създаден спрямо размерите и формите на останалите, така че всички серийни части да паснат заедно. Сменяйки мястото и посоката на различните елементи, може да покриете всяка площ, като основното предимство е минимизирането на технологичната фира поради вариативността на отделните формати.

Възможности на комбинирания формат  

Комбинираните формати разгръщат потенциала на площта, придавайки индивидуален характер и усещане за идентичност. Това дава възможност за множество креативни решения според конкретното приложение на обекта. Всяко естетическо възприятие може да бъде удовлетворено чрез повтаряемост на отделни геометрични фигури или артистичен прочит на различни комбинации от размери.

Все по-голямата гама от продукти, създадени в комбиниран формат, предоставя и по-големи възможности за размери, които да са максимално близки до нуждите на конкретния клиент и специфичните размери на всеки обект. В зависимост от това дали във вашия проект преобладават строго геометрични линии или пейзажно оформени пространства с наличие на дъговидни и кръгови участъци, гамата от продукти на Semmelrock е готова да отговори и на най-претенциозните изисквания за ландшафтни оформления.

Модели за полагане на комби форматите

Стъпка 1: Създайте модел  

Създайте своя уникален повтаряем модел, който най-добре отговаря както на естетическите изисквания, така и на характерните размери на пространството. Уверете се, че общата форма се повтаря, преди да продължите към следващата стъпка.

Стъпка 2: Запълнете шаблона  

Запълнете формата на шаблона, като повтаряте основната фигура. Имайте предвид, че дори и леки размествания в позицията на някои от елементите могат драстично да променят външния вид на шаблона.

За да улесни този процес за вас, Semmelrock създаде различни комбинации от растерни схеми с приложена разходна норма към всяка една от тях. Примерни растери може да видите тук.

Производство на комби формати  

Благодарение на производството и доставката на различни размери в един палет процесът по логистика и монтаж е максимално оптимизиран, а това значително съкращава разходите по реализация на обекта. За постигане на равномерна цветова повърхност на застланата площ е добре при полагане да се обърне внимание на смесено вземане на единични продукти от няколко палета едновременно и полагането им с правилната страна нагорe. Това ще спести нежелани крайни резултати. По отношение на производствения процес комбинираните формати значително съкращават времето и оптимизират процеса, така че от един времеви диапазон да бъдат реализирани не един, а няколко различни размера. Продукти с комби формати вижте тук.

Приложение на комби форматите с продукти от гамата на Semmelrock  

За да постигнете идеалния завършек на пространството около настилката, можете да фиксирате с алуминиев профил Steinfix, благодарение на който ще постигнете оптимално ценово решение и бързи срокове на изпълнение. Директният преход към трева, декоратвни камъни или мулч ще осигури не само перфектна визия, но и бъдеща лесна поддръжка при тримиране и оформяне на канта около настилката. По този начин ще избегнете изграждането на бордюри, които са не само по-трудоемки за поставяне, но и обвързани с разходи по изграждане на бетонна основа и влагане на разтвори, които утежняват и допълнително оскъпяват целият процес. Приложете иновативните решения и разкрийте потенциала на вашето пространство, използвайки всички изброени предимства на комби форматите.

ОЩЕ НОВИНИ

"Реките на града 2022" потекоха в София, Русе и Габрово с богата програма и форум

"Реките на града 2022" потекоха в София, Русе и Габрово с богата програма и форум

Каузата за чисти реки с обществени пространства за хората край тях продължава да набира сила

Главният архитект на София: Трябва да си зададем въпроса за образованието на средния персонал по отношение изпълнение на настилките

Главният архитект на София: Трябва да си зададем въпроса за образованието на средния персонал по отношение изпълнение на настилките

Успоредно със скандала с жълтите павета върви работата по приложенията към Наредбата за градска среда – одобреният вече Стандарт за настилки и разработваният Стандарт за елементи на обзавеждането в пешеходните пространства

Наближава събитие от Творчески колектив "На улицата"

Наближава събитие от Творчески колектив "На улицата"

Четвъртият ежегоден формат за култура и градско развитие под надслов „Урбанистични срещи: Градска идентичност. Градски субкултури" ще се проведе от 7 до 9 октомври в Стара Загора

До края на годината Благоевград ще има нов покрит пазар

До края на годината Благоевград ще има нов покрит пазар

Той ще бъде изграден на мястото на съществуващия над моста на р. Благоевградска Бистрица

Предлагат варненската улица "Охрид" да стане изцяло пешеходна

Предлагат варненската улица "Охрид" да стане изцяло пешеходна

Идеята на сдружението VarnaSpaces е тя да е място за развитие на култура и градски живот и в двата й края да бъдат обособени нови площади