Козметичен център със стъклени тухли в интериора

296

Всичко в пространството е чисто, бяло, светло и подчертано от акцентния син цвят и аксесоари в златен финиш


В козметичния център в София по проект на HIGH - END DESIGN STUDIO е създаден единен, но многопластов интериор с контрастни елементи. Подовите настилки са от плочи калиброван гранитогрес, като по периферията на помещенията е положена лайстна от месинг, а подовите первази са също от гранитогрес в негатив в една равнина със стените. Финишният слой на стените е от снежен латекс, а на знакови места - от фина бяла декоративна мазилка. Обектът е на две нива с обща площ 47,60 кв.м, като на първо ниво са организирани входно преддверие, чакалня, рецепция и санитарен възел, а по еднораменна стълба се стига до манипулационна зала и помещение за персонала със склад на второ ниво.
 

Огледалната стена зад рецепцията като контрапункт на прозореца с поглед към оживения булевард оптически разширява малкото пространство. Нейният ефект е засилен от LED осветлението, положено в профили за вграждане, които описват П-образни рамки в стени и таван при рецепцията. В светлата част на палитрата цветовете стават по-трудно различими, а това дава безкрайни възможности за създаване на слоеве.


 
Лайтмотивът в интериора са стъклените тухли. Стълбищната клетка е сепарирана от манипулационната на второто ниво със зидария от гладки, релефни и оребрени стъклени тухли с непрозрачно матово пясъчно покритие, които едновременно запазват уединението на манипулационната зала и допускат естествена светлина в стълбищното пространство. Кристалните прозрачни стъклени тухли са вградени в зона в подовата конструкция над чакалнята и са използвани за ефирната преграда между нея и стълбата.


 
Отражението на стъклените блокчета в трите огледала с метални рамки, всяко от които е завъртяно с няколко градуса в различно направление, създава сложни пластове на интериора, както и интересна игра на погледа.


 
Елегантната рецепция с бял корпус с ламели от МДФ боя по RAL със златен кант на работния плот от сива мозайка, пейката с вратички от ламели в дървесен декор, декоративните огледала метални рамки и етажерките с метални рамки, обшивките от MDF по колоните на първо и второ ниво, шкафът за умивалник с плъзгащи се бели и златни вратички и плот от естествен камък са изработени по детайл. Креслата също за изработени по поръчка и тапицирани с текстил в кралско синьо с деликатен мотив. Декоративните рамки на ключове, контакти и розетки са от модулна гама с функции в италиански и немски стандарт в цвят син металик.


 
Проектът спечели 3-то място в категория "Медикодентални и разкрасителни" в DIBLA DESIGN AWARDS 2021.

ОЩЕ НОВИНИ

Детска градина с атмосферата на планината Витоша с щипка от отварата на Алиса

Детска градина с атмосферата на планината Витоша с щипка от отварата на Алиса

В интериора е заложено на естествени материали, които създават уют и топлина

Коренна промяна – хотел „Елица“ в природен парк Витоша вече е 5-звезден Luxury Chalet Elitsa Wellness & Spa

Коренна промяна – хотел „Елица“ в природен парк Витоша вече е 5-звезден Luxury Chalet Elitsa Wellness & Spa

Съществуващата база е напълно преобразена, изградени са и няколко допълнителни структури

SIMPLE.ARCHITECTURE: Експресивна и семпла архитектура с проста геометрия

SIMPLE.ARCHITECTURE: Експресивна и семпла архитектура с проста геометрия

Опитваме се със стандартни форми да правим нестандартни пространства, които да стоят добре във времето, материалите да „подхранват“ идеята, а изпълнението да бъде достойно за материала, казва арх. Александър Йончев

Минималистична архитектура и интериор в лятна къща в Созопол

Минималистична архитектура и интериор в лятна къща в Созопол

Къщата в нюанси на бялото с гледка към морето създава светла и въздушна атмосфера и носи усещане за арт галерия

DIBLA DESIGN AWARDS 2022 е отворен за регистрация

DIBLA DESIGN AWARDS 2022 е отворен за регистрация

Голямата сцена очаква новите обществени и жилищни интериорни обекти

Студио ШкафА представя проект МАНХАТЪН

Студио ШкафА представя проект МАНХАТЪН

Пространството е функционално, с мъжко излъчване и интересна jungle баня