Лични работни пространства около отворена зона за сътрудничество

244

Преобладаващите дървесни финиши в комбинация с премерената цветна тоналност на обзавеждането внася уют в офиса като деликатен контраст на корпоративната идентичност на пространството


GTC е инвестиционна компания, занимаваща се с изграждане на офис и търговски сгради в Европа. Тъй като компанията е инвеститор и собственик на Advance Business Center в София, в който се намира и офис пространството, целта е то да се превърне в своеобразен шоурум. Cache atelier (проектант арх. Мила Иванова и сътрудник арх. Цветомир Павлов) внедрява оформление, включващо отделни офиси за различните отдели, разположени около отворена зона за сътрудничество и срещи, която се явява продължение на рецепцията. Тази просторна зона е проектирана да улеснява както официални, така и неформални събирания.

Разгръщането на линеарната структура в интериора позволява вграждането на скрити обслужващи помещения. Като контрапункт са използвани видими инсталации с подчертано индустриално усещане - стратегически изложени елементи, метални акценти и бетонни тавани.

Архитектите включват дървена облицовка в целия офис, за да внесе топлина и визуален акцент. Растерът имитира фасадата на сградата и е още един елемент, поддържащ фината връзка между бизнеса на клиента и неговото офис пространство.

Дървената облицовка е естетически издържана и носи своята функция, като дискретно интегрира врати към някои сервизни помещения. Този елемент осигурява единно усещане, като същевременно осигурява лесен достъп, без да прави компромис с цялостната естетика.

Личните офиси предлагат усещане за индивидуалност и уединение. Всяко пространство е пригодено да отговаря на уникалните нужди и предпочитания на обитателя си, с достатъчно естествена светлина от големи прозорци, регулируеми ергономични мебели и персонализирани елементи.

Проектът дава приоритет на устойчивостта и екологичната отговорност. От използването на възобновяеми материали за строителството до прилагането на интелигентни технологии за пестене на енергия и разумни практики за управление на отпадъците, дизайнът включва устойчиви практики на всеки етап.

Офисното пространство е съобразено с благосъстоянието и комфорта на своите обитатели - чрез включването на елементи като естествено осветление и успокояващи цветови палитри. Дизайнът позволява достатъчно естествена светлина и оптимална акустика, създавайки комфортна работна среда.

Снимки: Cache atelier

Българската ландшафтна компания за интериорно и екстериорно озеленяване и технологични иновации Botanic Lab превърна пространството в по-зелена и по-здравословна среда за работа благодарение на растенията. Избрани са подходящи антрацитени и сиви цилиндрични керамични кашпи, които да подхождат на интериорните решения. Най-големият растителен акцент е позициониран в зона рецепция - тъй наречената "жива стена" - метална конструкция с увивна растителност от Scindapsus. Площта на озеленяването в офиса на GTC от Botanic Lab e 450 м2.

Снимки: Botanic Lab

Източници: cacheatelier.net, botaniclab.bg, dibla.com и baa.kab.bg

ОЩЕ НОВИНИ

Как да се сдобиете с билет за изложението ТЕХНОМЕБЕЛ 2024?

Как да се сдобиете с билет за изложението ТЕХНОМЕБЕЛ 2024?

От 23 до 26 април международният формат превръща София в пресечна точка за Източна Европа на мебелната и дървообработващата промишленост

Недвижимата културна ценност Банкерска сграда в София е предвидена за хотел от веригата на Робърт де Ниро

Недвижимата културна ценност Банкерска сграда в София е предвидена за хотел от веригата на Робърт де Ниро

Марката за луксозни хотели, ресторанти и резиденции Nobu подготвя още един хотел в България - на брега на Черно море във Варна

Близо 100 са участниците в 20-ото юбилейно издание на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ

Близо 100 са участниците в 20-ото юбилейно издание на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ

Изложителите от България и чужбина ще представят над 300 регионални и световни брандове

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

Влезте в света на новия лукс и иновациите с разказ за представянето на под-марката на събитието миналата година и очакването от предстоящото издание

Представяме ви О`Плетка – иновативно кресло, съчетаващо функционалност, комфорт и стилен дизайн

Представяме ви О`Плетка – иновативно кресло, съчетаващо функционалност, комфорт и стилен дизайн

Концепцията на Love2Design спечели първо място в категорията за професионалисти в конкурса „Българска мебел на годината“, като получи още специалната награда за най-добре представен проект, както и наградата на публиката

Обновена е сградата на Двореца на културата в Перник

Обновена е сградата на Двореца на културата в Перник

Ремонт с подобни мащаби по сградата не е правен от нейното откриване