Лидери в областта на строителството, недвижимите имоти и инвестициите ще се срещнат на 1 и 2 април в София

133

Атрактивни имоти в Дубай ще се предлагат на „Иммобилия 2022“


Според експерти, инвестицията в недвижими имоти гарантира успешно вложение на спестяванията. Високите нива на инфлация в световен мащаб, новите и по-високи такси за съхранение на средства в банките, както и ниските лихвени проценти по ипотечните кредити, са фактори, които предпоставят засиления интерес към недвижими имоти. Все повече инвеститори насочват капиталите си в закупуване на земи, офиси и търговски площи, ваканционни селища, услуги в областта на проектирането и управлението.

Във форума „Иммобилия 2022“ ще се включат лидери в областта на строителството, недвижимите имоти и инвестициите, финансови институции, кредитиращи сектора, както и фирми, предлагащи земеделска земя. Според организатора на събитието – директорът на EXPO TEAM Ивайло Жеглов, големият ръст в строителството на жилища, ваканционни имоти и инфраструктура, както и увеличената активност в пазара на недвижими имоти в България е предпоставка за интереса на компании от страната и чужбина към форума. Той уточни, че изложението е ориентирано към крайния клиент.

Според управителя на една от строителните през последните години изискванията на клиентите са се повишили. Търсят се качествени жилища ново строителство, в което са използвани иновативни технологии и което предлага комфорт, модерен интериор и екстериор. Сред новите тенденции на пазара е търсенето на по-големи жилища, предимно от завърнали се млади българи от чужбина, които имат желание да обособят пространства за кабинети, от които да работят дистанционно. От компанията, изградила комплекси в София, Пловдив, Варна, Бургас и други, прогнозират, че търсенето на имоти ново строителство ще продължи и през тази година.

Търсят се предимно завършени жилища в големите градове. Най-активен е пазарът в София, Пловдив, Варна и Бургас. „Идеята ни е да привлечем не само потенциални клиенти от София, но и от цялата страна, както и постоянно пребиваващи чуждестранни граждани у нас“, каза Ивайло Жеглов.

За първи път във форума ще участва компания, която предлага имоти в чужбина, сред тях и атрактивни жилища в Дубай. „Посетителите на "Иммобилия 2022" ще имат възможност да разгледат над 25 топ жилищни проекта ново строителство, изграждани от водещи строително-предприемачески компании в Емирството, ще могат да се запознаят с екипа от професионални консултанти, които вече 15 години работят в сферата на луксозните имоти в България и чужбина", уточни организаторът.

Изложението "Иммобилия 2022" ще се проведе на 1 април (петък) от 11 до 18 часа и на 2 април (събота) от 10 до 17 часа в конгресния център на Grand Hotel Millennium - София. Сред изложителите са Luximmo, "Ситибул" ООД, Stonehard, Titan Properties, Forton Homes, Everest, Unique Estates, Arco Real Estate, "Eкстраваганс дизайн" и други.

Организатор на проявата е EXPO TEAM, който има над 22-годишен опит в провеждането на изложения, конкурси и представяне на България в различни международни прояви. Сред събитията, които е осъществил, са Автомобилните салони в София, Варна, Бургас и Пловдив, MOTO EXPO, Туристическите изложения в Бургас, GOURMET SALON, Wine Fest Burgas и др.

ОЩЕ НОВИНИ

Двама заместник-министри откриха ТЕХНОМЕБЕЛ 2024

Двама заместник-министри откриха ТЕХНОМЕБЕЛ 2024

От 23 до 26 април бизнес изложението на мебелната и дървообработващата промишленост изпълва залите на Интер Експо Център в София

Предстои дискусия за съвместяването на жилищни и производствени територии

Предстои дискусия за съвместяването на жилищни и производствени територии

Събитието на 25 април в София е организирано от Съюза на урбанистите в България

Стартира изложението на мебелната и дървообработващата промишленост – ТЕХНОМЕБЕЛ

Стартира изложението на мебелната и дървообработващата промишленост – ТЕХНОМЕБЕЛ

От утре в продължение на четири дни близо 100 фирми ще представят машини, софтуер, продукти и материали от последно поколение за индустрията

Как да се сдобиете с билет за изложението ТЕХНОМЕБЕЛ 2024?

Как да се сдобиете с билет за изложението ТЕХНОМЕБЕЛ 2024?

От 23 до 26 април международният формат превръща София в пресечна точка за Източна Европа на мебелната и дървообработващата промишленост

Откриват реконструираната Градска градина в Пловдив, позната като Дондуковата

Откриват реконструираната Градска градина в Пловдив, позната като Дондуковата

Първоначалният проект включва и възстановяване на старата беседка, проектиране на павилион от оранжериен тип и изграждане на лапидариум, като вероятно те ще бъдат изградени на следващ етап

В Международния ден за опазване на паметниците на културата откриват късноантичната сграда "Ирини" в Пловдив

В Международния ден за опазване на паметниците на културата откриват късноантичната сграда "Ирини" в Пловдив

Тя се намира в подлез „Археологически“ и е част от обект "Епископската базилика и късноантичните мозайки на Филипопол“