Международна конференция ще дискутира задачите на архитектите и инженерите за създаване на качествена жизнена среда

163

Събитието на Алианс за висока строителна култура ще се проведе утре (8 май) в хотел Hyatt Regency Sofia


Утвърдени експерти от няколко европейски държави ще представят предизвикателствата пред регулираните професии архитект и инженер в строителството по пътя към хармонична среда на живот. Във фокуса на дискусиите ще бъдат възможностите за намиране на разумен баланс между частните и обществени интереси, между архитектурните и инженерни дейности в планирането.

Конференцията на Алианс за висока строителна култура (АВСК) ще постави особен акцент върху необходимостта от продължаващо професионално обучение на архитектите за усвояване на знания и умения, покриващи целия им професионален профил във фазите на един проект. Ще бъдат представени професионални практики от България и Европа в сектор „Строителство“ и ще бъде изследвана ролята на регулираните професии в него.

Форумът има за цел да активира дебат сред професионалистите от сектора за анализиране на проблемите в бранша от гледна точка на крайния потребител. На конференцията са поканени представители на институциите, местните власти, браншови и неправителствени организации, както и настоящи и бъдещи архитекти и инженери.

Регистрация за безплатно присъствено или онлайн участие

Брошура с лекторите и резюмета на докладите

Програма 

ОЩЕ НОВИНИ

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Започва ремонтът на над 34 км от път III-906 през Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитацията на 65 км от третокласния път

Очаква се преобразяването на площад "Света Неделя" в София да се случи догодина

Очаква се преобразяването на площад "Света Неделя" в София да се случи догодина

Голяма част от делата по жалбите, които бавят ремонта, са спечелени от Столична община, като предстои приключване на последна инстанция

Община Приморско получи от държавата имоти за изграждане на градски парк

Община Приморско получи от държавата имоти за изграждане на градски парк

Той ще бъде с места за отдих, спортни игрища и фитнес съоръжения на открито, открита сцена за културни събития, детски съоръжения и площадки за игра, паметник и места за свободно паркиране