Международна конференция "Строителните отпадъци като ресурс" събира специалистите на 31 март

335

Събитието е част от съпътстващата програма на мащабните изложения Архитектурно-строителна седмица и Green Energy


Рециклирането на строителни материали, приложението им, иновативни проекти, критичен анализ на нормативната уредба, богат чуждестранен опит. Темите са сред акцентите на международната конференция „Строителните отпадъци като ресурс“ на 31 март, в рамките на изложения Архитектурно-строителна седмица и Green Energy в Интер Експо Център.

Конференцията „Строителните отпадъци като ресурс“, като част от мащабната съпътстваща програма, ще събере представители на държавни институции, на бизнеса от България и чужбина и научните среди. Събитието се реализира съвместно от Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), Интер Експо Център, ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ ХОЛДИНГ и Център по Компетентност "Clean&Circle".

Законодателството

Какви са българското и чуждестранното законодателства? Към отговорите на тези въпроси е насочен първият панел. Участието на МОСВ ще представи нормативните правила при управлението на строителните отпадъци.

Благодарение на МРРБ ще разберете повече за строителните материали и продуктите след подготовка за повторна употреба. Инж. Румяна Захариева ще подложи на критичен анализ нормативната уредба.

Възможности и предизвикателства

Научният си опит ще споделят експертите от УАСГ в Панел 2. Специално място те отделят на проекта „Clean and Circle”, насочен върху развитието на иновации в кръговата икономика. Фокусът е върху водите, енергията и управлението на отпадъци. Инж. Боян Петров ще даде подробности за особеностите и приложенията на рециклираните добавъчни материали. С оползотворяването на специфичните отпадъчни потоци ще ви запознае инж. Даниел Евлогиев, а инж. Румяна Захариева – с условията за пълноценното използване на строителните отпадъци.

Ключовият за България проект и чуждестранният опит

Решенията и добрите практики са в основата на Панел 3. Той ще започне с участието на Пламена Ненкова от ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ ХОЛДИНГ. Публиката ще открие кои са системните решения за превръщане на строителните отпадъци в строителни ресурси. Специален акцент ще бъде поставен върху MOBICCON-PRO – международният изследователски проект в сферата на кръговата икономика в строителството. Той се разработва от консорциум с 10 европейски организации начело с ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ ХОЛДИНГ.

Стефания Бутера (DTI - Дания) ще представи иновативни решения за селективно разрушаване, а Бьорн Коопманс и Давид Моник (IDEA consult) ще демонстрират опита на Белгия при оползотворяването на строителните отпадъци.

Билета си за международната конференция „Строителните отпадъци като ресурс“ може да получите чрез сайта www.buildingweek.bg или на касите на Интер Експо Център.

Събитието във Фейсбук

ОЩЕ НОВИНИ

До края на годината трябва да е готов скейт паркът в Плевен

До края на годината трябва да е готов скейт паркът в Плевен

Обновените площи около спортното съоръжение ще са почти 3 декара

Ще реформират четири дома за стари хора в София

Ще реформират четири дома за стари хора в София

Те се намират в „Зона Б-5“, „Илинден“, „Дървеница“ и Горна баня

Център за спешна медицинска помощ изграждат в Самоков

Център за спешна медицинска помощ изграждат в Самоков

Теренът се намира в югозападния край на двора на болницата

Промени гарантират изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в рамките на одобрения бюджет

Промени гарантират изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в рамките на одобрения бюджет

Спазване на финансовия лимит по НПЕЕМЖС и изпълнението ѝ в рамките на одобрения бюджет гарантират обявените за обществено обсъждане промени

Проектът за нова сграда на Спортното училище в Бургас очаква финансиране

Проектът за нова сграда на Спортното училище в Бургас очаква финансиране

Предвижда се сградата с площ от 8 000 кв.м с басейни, спортни зали и функционални класни стаи да се намира до откритата преди дни зала „Арена Бургас"