ММС финансира изграждането и реконструкцията на десет спортни съоръжения

277

Министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев подписа заповед за финансиране на изграждането и реконструкцията на обектите на обща стойност 3 999 331 лв.


Финансирането се извършва по реда на Наредба № 4 за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост.

ММС финансира с 57 771,34 лв. ремонта на съблекални и санитарни възли към плувен басейн в СУ „Васил Левски“, гр. Севлиево, който включва подмяна на ВиК инсталация, осветителни тела, фаянсова облицовка по стени, подова настилка, вътрешни врати и радиатори, както и монтиране на окачен таван.

ММС отпуска 700 171,82 лева за основен ремонт на закритата лекоатлетическа писта в гр. Видин.  Предвижда се ремонт на покрив, фасада, под, санитарни помещения и коридори, както и подмяна на водопровод, канализация и ел. инсталация.

678 597,83 лв. са осигурени за ремонт на отоплителни, вентилационни и климатични инсталации на зала „Спартак“ – гр. Плевен. Проектът включва разработване на нова вътрешна отоплителна инсталация с вентилаторни конвектори, която да осигури дежурно отопление на спортни зали – „Волейбол“ и „Акробатика“.

ММС финансира с 206 160,40 лв. ремонта  на спортната зала на Клуб по бойни изкуства „Петромакс“ – гр. Плевен. Строително-монтажните работи включват изграждане нова подова настилка, боядисване на стени и тавани, подмяна на ел. осветителни тела, обособяване и изграждане на тоалетна в женска съблекалня, ремонт на мъжка тоалетна, боядисване на стени и тавани, подмяна на дограма и ламперия, както и ремонт на треньорския кабинет.

По реда на Наредба № 4 са отпуснати 479 341,37 лв. за изграждането на комбинирано спортно игрище за футбол на малки вратички и хандбал в гр. Средец.

С 479 245,14 лв. ще бъде финансирана модернизацията на съществуваща спортна площадка в гр. Момчилград. Предвижда се изграждането на футболно игрище – 40 х 22 м и мултифункционално игрище – 676,50 кв. м.

За изграждането на мултифункционална спортна площадка към ОУ „Васил Левски“ в гр. Хисаря са отпуснати 392 596,10 лв. Обектът ще разполага със спортно игрище с изкуствена трева, позволяваща практикуване на няколко вида спорт, ажурна ограда и LED прожектори.

ММС отпуска 296 466,08 лв. за изграждането на многофункционална спортна площадка в училищния двор на СУ "Антим I" в Златоград. Проектът включва изграждане на ограда, полагане на нова настилка, озеленяване и оборудване. 

Проект за обновяването на многофункционална спортна площадка за футбол на малки вратички, хокей на трева, хандбал и тенис на корт в град Златоград е финансиран с 229 915,06 лв. Целта е да бъдат осигурени възможности за практикуване на различни видове спорт и повишаване на двигателната активност на населението. Ще бъдат монтирани нови LED прожектори, а настилката и металната ограда ще бъдат подменени.

479 066 лв. са отпуснати за ремонт и модернизация на съществуващо спортно игрище в двора на ОУ "П. К. Яворов", с. Токачка, община Крумовград. Предвижда се изграждане и оборудване на мултифункционално игрище и разчертаване на спортна маркировка за различни видове спорт, подмяна на ограда, портал и метални стълбове.

ОЩЕ НОВИНИ

Завърши изграждането на нова детска градина в район „Витоша“

Завърши изграждането на нова детска градина в район „Витоша“

Сградата на филиала е една от 25-те, които се изграждат в момента в София

Colliers отчита ръст в предлагането на жилища през първото полугодие на 2022 г.

Colliers отчита ръст в предлагането на жилища през първото полугодие на 2022 г.

Средните продажни цени остават стабилни през първите шест месеца на 2022 г

Над 10 км от път III-8652 в района на Неделино ще се ремонтират до края на септември

Над 10 км от път III-8652 в района на Неделино ще се ремонтират до края на септември

Третокласният път е важна транспортна артерия в област Смолян и свързва Неделино и Златоград с общините Баните и Ардино

Изграждат водопровод с дължина 2,4 км в свищовското село Българско Сливово

Изграждат водопровод с дължина 2,4 км в свищовското село Българско Сливово

Инвестицията в размер 600 хиляди лева ще реализират Община Свищов и „ВиК Йовковци“ – Велико Търново, като 350 хиляди лева от средствата се предоставят от актуализацията на държавния бюджет към общините