Модерният дизайн на гаражни и външни врати с еднаква визия от Hörmann създава хармонични фасади

80

Новите ексклузивни декори Duragrain за секционни гаражни врати са перфектно съчетани с едноименните декори Decoral на алуминиевите външни врати ThermoSafe


Снимка: Hörmann. За секционни гаражни врати Hörmann се предлагат пет нови декора Decoral, които са перфектно съчетани с алуминиевите външни врати ThermoSafe. На снимката: гаражна врата и външна врата (мотив 860) в декор дърво атик.

Външната и гаражната врата допринасят значително за вида на фасадата и ако се стремите към хармонична визия на дома, може да съчетаете дизайна на двата вида врати. Секционните гаражни врати Hörmann се предлагат в пет нови декора Duragrain. Те са съгласувани визуално с декорите Decoral за алуминиеви външни врати ThermoSafe.

Дизайните на петте нови декора: цимент, Rusty Patina, див дъб, дърво атик и дърво атик сиво подчертават модерния дизайн на фасадата. Новите декори се пренасят върху повърхността на гаражните и външните врати с помощта на най-съвременна технология и осигуряват истински цвят и детайлна визия. При външните врати това се постига чрез патентован метод за нанасяне на покрития, а при гаражните врати – чрез иновативен процес на цифров печат. Допълнителното крайно покритие прави повърхността Duragrain устойчива на надраскване, отблъскваща замърсяванията и осигуряваща дълготрайна и красива визия на вратата.

Новите дизайни се предлагат като декори Duragrain за секционните гаражни врати LPU 42 на L-линии и за външните врати ThermoSafe с повърхност Decoral – с 18 мотива. Крилото на вратата е оформено съосно спрямо касата, което я прави просторна и модерна. Профилите на рамката са оформени серийно в наситено черно, а външните дръжки и апликации също се предлагат по желание в актуалния модерен цвят.
 

Снимка: Hörmann. Секционна гаражна врата LPU 42 на L-линии и външна врата ThermoSafe (мотив 860) в декор дърво атик сиво.

Висока енергийна ефективност на външната и гаражната врата

Термично разделеното крило на вратата с дебелина 73 мм на външните врати ThermoSafe осигуряват много добра топлоизолация, а с това – и висока енергийна ефективност. Коефициентът на топлопроводимост е със стойност 0,87 W/(m²·K). По този начин външните врати са подходящи и за нискоенергийни къщи и енергийно саниране.
 

Снимка: Hörmann. Новите декори с еднаква визия от Hörmann се пренасят върху повърхността на гаражните и външните врати с помощта на най-съвременна технология и осигуряват истински цвят и детайлна визия. На снимката: секционна гаражна врата LPU 42 на L-линии и външна врата ThermoSafe (мотив 504) в декор див дъб.

Добре изолираната гаражна врата може да има смисъл когато гаражът е директно свързан с къщата или например ще се използва като помещение за работа или хоби. Двустенните секционни гаражни врати LPU 42 предлагат добра изолация благодарение на ламелите с дебелина 42 мм. За допълнителна топлоизолация се препоръчва Hörmann ThermoFrame, предлагана като опция. Пластмасовият профил, който се монтира лесно заедно с касата на вратата, осигурява прекъснат термомост между касата и зида и подобрява топлоизолацията с до 15 процента.* Освен това допълнителните уплътнения от двете страни и в горната част на вратата намаляват загубата на отоплителна енергия в гаража.
 

Снимка: Hörmann. Външната врата ThermoSafe на Hörmann изглежда особено елегантна със стандартния профил на рамката в тъмночерно, както и предлаганите като опция външни дръжки и апликации в тъмночерно. На снимката: секционна гаражна врата LPU 42 на L-линии и външна врата ThermoSafe (мотив 860) в декор цимент.

Повишена защита от взлом на външната и гаражната врата

Външните врати ThermoSafe, изработени от висококачествен алуминий, предлагат висока степен на сигурност и стабилност със стандартен клас на сигурност RC3 и затрудняват крадците да проникнат през външната врата.

Защитата от взлом играе важна роля не само при външни врати, но и при гаражни врати. Ако гаражът например позволява директен достъп до къщата чрез свързваща врата, това може да се хареса на крадците. С предлагащата се само при Hörmann стандартна защита срещу насилствено отваряне за автоматични секционни гаражни врати крадците нямат шанс - ако вратата е затворена, защитата срещу насилствено отваряне се фиксира автоматично в ограничителя на направляващата релса. Вратата се блокира незабавно и е защитена срещу насилствено повдигане. Тази блокировка на вратата функционира чисто механично и затова, за разлика от конкурентните задвижвания, работи и без електрозахранване. Като допълнителна опция секционните гаражни врати LPU 42 се предлагат и със сертифицирано в Германия защитно оборудване RC2 съгласно DIN / TS 18194.
 

Снимка: Hörmann. Алуминиевата външна врата ThermoSafe и предлагащата се с еднаква визия секционна гаражна врата LPU 42 от Hörmann осигуряват много добра топлоизолация, а с това – и висока енергийна ефективност. На снимката: секционна гаражна врата LPU 42 на L-линии и външна врата ThermoSafe (мотив 568) в декор Rusty Patina.

*При двустенната гаражна секционна врата LPU 42 с размери: 5000 × 2250 мм

ОЩЕ НОВИНИ

Премиерът поиска отмяна на решението на Министерския съвет за изграждане на частна детска болница в столицата

Премиерът поиска отмяна на решението на Министерския съвет за изграждане на частна детска болница в столицата

Притесненията на политици, граждански организации и експерти са, че няма кадрови капацитет за подобно болнично заведение едновременно с предвидената държавна Национална детска болница

Новият затвор без решетки в дупнишкото село Самораново ще отвори в началото на септември

Новият затвор без решетки в дупнишкото село Самораново ще отвори в началото на септември

Напредъкът по изграждането на комплекса беше представен вчера, 16 месеца след първата копка на строежа

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Генералният секретар по „Градоустройство, жилищно строителство и архитектура“ в Министерството на жилищното строителство и градоустройството в Испания арх. Иняки Карнисеро представи закона на кръгла маса, организирана от КАБ

Камарата на архитектите въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите въвежда електронни административни услуги до края на годината

Информацията беше оповестена на заседание на Управителния съвет на 26 април