Над 200 инвеститори, архитекти и интериорни дизайнери се събират утре на HORECA Design & Architecture Breakfasts 2022

83

Те ще обсъдят актуалните тенденции, предизвикателства и възможности в инвестициите, архитектурата и интериорния дизайн на хотела и ресторанта


Единственият форум с фокус върху проектирането и дизайна на хотели и заведения се провежда утре - 21 юни (вторник) в столичния Гранд Хотел Милениум София. По време на събитието лекторите в програмата ще направят преглед на тенденциите, ще споделят личен опит и ще очертаят основните предизвикателства в тази област. Участниците ще имат възможност да се запознаят с иновативни проекти, като строящия се над полярния кръг Six Senses Svart, в който ще бъдат вложени редица нови технологии, гарантиращи, че в рамките на 60 години хотелът ще произведе повече електроенергия, отколкото е консумирал за целия си жизнен цикъл – строителство, експлоатация и евентуално разрушаване. Проектът ще бъде представен от неговия инвестиционен директор арх. Ивайло Лефтеров по време на keynote презентацията „Six Senses Svart (Норвегия) - хотелът на бъдещето е вече тук“.

Актуалната тема за устойчивото проектиране и строителство ще бъде развита в панелната дискусия „Устойчивост и иновации - готови ли са българските архитекти и интериорни дизайнери за "утрешния ден“?“. В нея освен арх. Лефтеров, опит и идеи ще споделят арх. Мартин Христов от „Е-Арх Студио“, арх. Димитър Паскалев от "Архитектоника", арх. Любомир Станиславов от „S Architectural Team“, арх. Весела Вълчева от „Triple Green Building Group“ и арх. Ваяна Градинарска от „Архвю Градинарска“.  

Доколко архитектурата може да бъде предпоставка за успеха или неуспеха на даден нов хотел ще обсъдят участниците в панела „Архитектурата и дизайнът на хотела като фактори за неговия успех: как се променят изискванията на инвеститорите, какъв продукт търсят гостите?“. Сред тях ще бъдат арх. Борислав Богданов от студио „Амфион“, арх. Мая Йовчева от „Проарх“, арх. Георги Цикалов от „Цикалов и архитекти“, интериорният дизайнер Милена Палева – с опит и проекти в Европа, Азия и Близкия Изток, арх. Михаил Гагов – управляващ партньор на MG Architects, и Петър Денчев – главен мениджър на хотел „Галерия 37“ и артхотел „Музей 37“.

В архитектурните събития често отсъства гледната точка на възложителите, а освен полезни като контакт, те могат да бъдат и добър коректив на позицията на архитектите. За да допълнят „голямата картина“, организаторите на форума включват в програмата дискусията „Хотелите и хотелският бизнес през 2022 - кои са най-сериозните предизвикателства, къде да търсим възможности?“, в която ще видите представители на някои от най-успешните инвестиционни групи у нас като Маргита Тодорова, член на управителния съвет на „Албена“ АД, Живко Иванов – директор „Управление на активи” в „Галакси Инвестмънт Груп” (Интерконтинентал София, Хилтън София и др.) и Михаил Попов – изпълнителен директор на DIT Hotels. Ще участват също мениджъри на по-малки, но много интересни проекти, като Милена Иванова – собственик на „Севтополис Медикъл § Спа“ (Павел баня), Калоян Спасов – генерален мениджър на „Ястребец Уелнес § Спа“ (Боровец) и Цветелина Николова от „Катаржина Естейт“, която ще сподели информация за строящия се в момента хотел за винен туризъм на компанията.

В програмата на форума присъстват още теми като „Преосмисляне, препозициониране, редизайн - какви са възможностите за “прераждане” на съществуващи хотели и заведения?“, „Концепция, интериорен дизайн, меню на заведението - каква е формулата за успех през 2022?“ и други.

Сред лекторите на събитието ще бъдат също арх. Георги Ценов от Synonym Design Studio, арх. Петър Диков от „Проарх“, дизайнерът Юлиян Тахов, Владимир Ников от Bul Hotel Consulting (Гибралтар), Мая Дянкова от Ambiencedesign Group, арх. Иван Александров от Dada Project Studio, Еял Тахор от Eyal Tahor – Art and Design, Ева Филистанова от "Ачерно" и други.

HORECA Design & Architecture Breakfasts 2022 е шанс за професионалисти, които имат интереси и проекти за хотели и заведения, да „сверят часовника“ си както с колегите, така и с по-важните световни тенденции в тази област.

HORECA Design & Architecture Breakfasts е проект на организаторите на Хотелския форум, HOME Design & Architecture Breakfasts и други професионални събития.  

Стратегически партньор на форума е Гранд хотел Милениум София, златен спонсор е Eurodesign Systems, а сред организациите-партньори са Камарата на архитектите в България, УАСГ, Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели, Българският съвет за устойчиво развитие, Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост и Асоциацията на интериорните дизайнери в България.

Citybuild.bg е медиен партньор на HORECA Design & Architecture Breakfasts 2022.

ОЩЕ НОВИНИ

Шоурум, магазин за работно облекло, предпазни средства и други

Шоурум, магазин за работно облекло, предпазни средства и други

Естеството на представените артикули предпоставя дизайн, тясно свързан с работната среда на клиентите

Три културни обекта в Лом ще бъдат обновени

Три културни обекта в Лом ще бъдат обновени

Основен ремонт, ново оборудване и цялостна модернизация ще получат Девическото училище, Историческият музей и Къщата-музей на Димитър Гинин

Международният архитектурно-инженерен форум SHARE ще отбележи 6-то си издание в София

Международният архитектурно-инженерен форум SHARE ще отбележи 6-то си издание в София

Форумът ще се фокусира върху дизайна на фасадите и въздействието им върху обществените пространства

THE LINE – Саудитска Арабия показа проекта за линеен град с "вертикален урбанизъм"

THE LINE – Саудитска Арабия показа проекта за линеен град с "вертикален урбанизъм"

До 14 август всички детайли по проекта могат да се видят и в изложба в Jeddah Superdome

В Ямбол има нова производствена база за мебели

В Ямбол има нова производствена база за мебели

Инвестицията е за около 20 млн. лв. и е на територията на бившата тъкачна фабрика „Тунджа”

Създават Музей на архитектурата в Поп Ангеловата къща в Трявна

Създават Музей на архитектурата в Поп Ангеловата къща в Трявна

Проектът е одобрен за финансиране от Национален фонд “Култура”