Nomad Cabins и ИКЕА България представят енергийно ефективно бунгало за живеене с подкрепата на "Алукьонигщал" и партньори

205

Иновацията може да видите до 15 ноември на паркинга на търговския комплекс в София


ИКЕА България и българската компания за устойчиво строителство Nomad Cabins представят фабрично произведен прототип на енергийно ефективно бунгало за живеене - Cabin N. На място ще имате възможността да получите отговори на всички въпроси, свързани с изработката на бунгалото и интериорния проект на шведския бранд. "Зеленото" бунгало е плод на дългогодишен опит в сферата на устойчивото строителство и дизайн. То съчетава комфорт и устойчивост, като прилага иновативни решения и екологични материали с цел намаляване на въглеродния отпечатък и консумация на енергия.

Отличителните характеристики на бунгалото Cabin N включват:

  • Максимално възобновяеми материали: Бунгалото е изградено от дървена конструкция с изолация от компресирана слама и фасадна обшивка от термодървесина, произведени от 98% естествени възобновяеми материали с минимално въздействие върху околната среда.
  • Енергийна ефективност: Бунгалото постига завидни стандарти на енергийна ефективност. Допълнителнo Nomad Cabins предлага иновативни системи за контрол на климата и използване на слънчева енергия, което намалява значително разходите за енергия.
  • Природна интеграция: Бунгалото е проектирано така, че да се интегрира с природната среда, като предоставя красиви гледки, балансирани с уединение.
  • Модерен дизайн: Вътрешният и външният дизайн на бунгалото са съчетани с изтънчен стил, създавайки уютен и стилен продукт.

Отговаряща на цялостната концепция и в унисон с актуалните тенденции е вложената в проекта PVC система Schüco LivIng MD Top Alu (с алуминиева капачка). Външните алуминиеви капачки са атрактивен елемент за оформяне визията на пластмасовите прозорци. Системата Schüco TopAlu комбинира предимствата на пластмасата по отношение на топлоизолираност, плътност и поддръжка с уникалния дизайн на лекия метал. Сдържаната елегантност на алуминия го прави идеален материал за модерната архитектура.

Професионалната изработка и монтаж на системните елементи Schüco в проекта Cabin N са извършени от фирма „Милкана“ ООД. Прототипът е реализиран с подкрепата на доверени партньори на Nomad Cabins, сред които и „Алукьонигщал“ - лицензиран представител на марката Schüco за България.

Посетете енергийно ефективното бунгало за живеене Cabin N от 10:00 до 18:30 часа само до 15 ноември на паркинга на търговски комплекс ИКЕА в София.

ОЩЕ НОВИНИ

Новият затвор без решетки в дупнишкото село Самораново ще отвори в началото на септември

Новият затвор без решетки в дупнишкото село Самораново ще отвори в началото на септември

Напредъкът по изграждането на комплекса беше представен вчера, 16 месеца след първата копка на строежа

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Генералният секретар по „Градоустройство, жилищно строителство и архитектура“ в Министерството на жилищното строителство и градоустройството в Испания арх. Иняки Карнисеро представи закона на кръгла маса, организирана от КАБ

Камарата на архитектите въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите въвежда електронни административни услуги до края на годината

Информацията беше оповестена на заседание на Управителния съвет на 26 април

Кметът на Варна даде съгласието си за ремонт на пространството за култура в бившите барутни погреби ReBonkers

Кметът на Варна даде съгласието си за ремонт на пространството за култура в бившите барутни погреби ReBonkers

То се класира за втори етап на финансиране по Световната програма на САЩ за възстановяване на сгради с културно значение