Нов спа хотел отвори до Овощник близо до Казанлък

2490

Проектанти на KINGS VALLEY са Tcikalov & Architects


Kings’ Valley Medical & Spa Hotel е най-новият проект на НИКМИ АД, компанията, стояща зад реализацията на два от най-знаковите петзвездни хотела в София – Grand Hotel Millennium Sofia и Grand Hotel Sofia. Имотът с площ 41 405 м2 е разположен на 5 км от Казанлък, като територията е популярна с наличието на минерални извори. Основната сграда е в северозападната част на имота, като се цели запазването на съществуващата паркова среда от юг. Главният подход към имота е от север, а пред входа на хотела е предвидена голяма козирка.  

Фасадата на Kings’ Valley е повлияна от културата на древните траки. Живописните арки по лицевата част на сградата правят паралел с овалите на гробниците, с които е известна Долината на царете край Казанлък.

Хотелът разполага с 3 вътрешни и 3 външни минерални басейна с различна температура на водата, 4 хидромасажни басейна и горещо топило на открито. Хотелът предлага още 266 стаи и апартаменти с гледка към планината, 11 мултифункционални зали за срещи и събития, разнообразие от развлечения и спорт на открито и закрито, 8 ресторанта и барове, медицински център с оборудване и терапии.

Medical & Spa център е проектиран в меки ненатрапчиви цветове с нежни форми, а в интериора са заложени естествени материали. В сутерена на сградата има подземен гараж с 68 паркоместа за клиенти и 9 паркоместа за служители. В сутерена се намират още складово стопанство с отделен подход, битови помещения за персонал, перално стопанство, складове, пиано бар, технически помещения, столова за персонал и други.

На партерно ниво са разположени приемно фоайе с височина почти 9 метра, рецепция, лоби, конферента зала, основен ресторант с кухня, закрити басейни, спа център, фризьорски салон, магазин, отделен вход за персонал, охрана.

Предвиден е частичен етаж – мецанин, на който е разположена приемна СПА, фитнес и балнеология, администрация и др. На този етаж се обособяват функционалните подходи към закрити басейни, СПА-център и балнеология. В частта на балнеологията се предвиждат различни процедури, помещение за масажи, лекарски кабинет, служебни помещения и други.

На първи етаж в централна зона около галерията на фоайето са разположени 6 малки конферентни зали, игрална зала с изглед към вътрешния басейн и хотелските стаи. Предвидени са необходимите служебни помещения, камериерски офиси, сервизни и технически помещения, служебен асансьор и аварийни стълбища.

Втори и трети етаж са изцяло с хотелски стаи и апартаменти, а мансардното ниво е развито със стаи и апртаменти с покрив-тераси.

ОЩЕ НОВИНИ

Откриха обновения Етнографски музей в Стария Несебър

Откриха обновения Етнографски музей в Стария Несебър

Сградата, един от символите на града, е пример за типичната черноморска къща от времето на Възраждането

Одобриха изграждане на нова сграда за детска градина в село Негован

Одобриха изграждане на нова сграда за детска градина в село Негован

Кметът на район Нови Искър Владислав Владимиров е избрал терен на ул. „Могилата“ 3

Предстои обновяването на неремонтирани с десетилетия сгради във Враца

Предстои обновяването на неремонтирани с десетилетия сгради във Враца

Община Враца има подписано споразумение за финансирането на 4 проекта на обща стойност от над 8 000 000 лв. за внедряване на мерки за енергийна ефективност

Подадено е инвестиционно предложение за изграждане на ритейл парк в Габрово

Подадено е инвестиционно предложение за изграждане на ритейл парк в Габрово

Той ще включва шест търговски обекта и полуподземен паркинг

Античният град Диоклецианополис в Хисаря посреща първите си гости

Античният град Диоклецианополис в Хисаря посреща първите си гости

Ръководител на проекта е арх. Пламен Михалски, археолог е Митко Маджаров, а проектант - Маринела Георгиева – Трифонова

Двама заместник-министри откриха ТЕХНОМЕБЕЛ 2024

Двама заместник-министри откриха ТЕХНОМЕБЕЛ 2024

От 23 до 26 април бизнес изложението на мебелната и дървообработващата промишленост изпълва залите на Интер Експо Център в София