Нов спа хотел отвори до Овощник близо до Казанлък

955

Проектанти на KINGS VALLEY са Tcikalov & Architects


Kings’ Valley Medical & Spa Hotel е най-новият проект на НИКМИ АД, компанията, стояща зад реализацията на два от най-знаковите петзвездни хотела в София – Grand Hotel Millennium Sofia и Grand Hotel Sofia. Имотът с площ 41 405 м2 е разположен на 5 км от Казанлък, като територията е популярна с наличието на минерални извори. Основната сграда е в северозападната част на имота, като се цели запазването на съществуващата паркова среда от юг. Главният подход към имота е от север, а пред входа на хотела е предвидена голяма козирка.  

Фасадата на Kings’ Valley е повлияна от културата на древните траки. Живописните арки по лицевата част на сградата правят паралел с овалите на гробниците, с които е известна Долината на царете край Казанлък.

Хотелът разполага с 3 вътрешни и 3 външни минерални басейна с различна температура на водата, 4 хидромасажни басейна и горещо топило на открито. Хотелът предлага още 266 стаи и апартаменти с гледка към планината, 11 мултифункционални зали за срещи и събития, разнообразие от развлечения и спорт на открито и закрито, 8 ресторанта и барове, медицински център с оборудване и терапии.

Medical & Spa център е проектиран в меки ненатрапчиви цветове с нежни форми, а в интериора са заложени естествени материали. В сутерена на сградата има подземен гараж с 68 паркоместа за клиенти и 9 паркоместа за служители. В сутерена се намират още складово стопанство с отделен подход, битови помещения за персонал, перално стопанство, складове, пиано бар, технически помещения, столова за персонал и други.

На партерно ниво са разположени приемно фоайе с височина почти 9 метра, рецепция, лоби, конферента зала, основен ресторант с кухня, закрити басейни, спа център, фризьорски салон, магазин, отделен вход за персонал, охрана.

Предвиден е частичен етаж – мецанин, на който е разположена приемна СПА, фитнес и балнеология, администрация и др. На този етаж се обособяват функционалните подходи към закрити басейни, СПА-център и балнеология. В частта на балнеологията се предвиждат различни процедури, помещение за масажи, лекарски кабинет, служебни помещения и други.

На първи етаж в централна зона около галерията на фоайето са разположени 6 малки конферентни зали, игрална зала с изглед към вътрешния басейн и хотелските стаи. Предвидени са необходимите служебни помещения, камериерски офиси, сервизни и технически помещения, служебен асансьор и аварийни стълбища.

Втори и трети етаж са изцяло с хотелски стаи и апартаменти, а мансардното ниво е развито със стаи и апртаменти с покрив-тераси.

ОЩЕ НОВИНИ

Демонтират металния навес над масите на зеленчуковия пазар в Троян

Демонтират металния навес над масите на зеленчуковия пазар в Троян

Дейностите са във връзка с изпълнението на проекта „Естетизиране на облика на общинския пазар в гр. Троян и инфраструктура – етапно строителство“

Вижте изложбата „Имаме Поща за Вас“ в Балабановата къща в Пловдив

Вижте изложбата „Имаме Поща за Вас“ в Балабановата къща в Пловдив

Тя е по повод 25 март – Световния ден на пощенските картички, 1 април – официалното регистриране на Управление „Старинен Пловдив”, и 18 април – Международния ден за опазване на културното наследство

Завършена на груб строеж е сградата за новата детска градина в ж.к. "Малинова долина" в София

Завършена на груб строеж е сградата за новата детска градина в ж.к. "Малинова долина" в София

Изграждането на обекта на територията на район „Студентски“ започна на 14 април миналата година

Виртуален апартамент ColdB&B демонстрира проблема с енергийната бедност

Виртуален апартамент ColdB&B демонстрира проблема с енергийната бедност

По атрактивен начин MOVE.BG предлага решения за преодоляване на проблема, а всеки може да ги подкрепи, като ги разпространи или приложи