Новата серия Granitto от Semmelrock – с визия на гранит в съвременни форми

169

Екологичната продуктова серия съчетава предимствата на паважа с елегантността на плочи и предлага многообразни архитектурни решения 


България има дългогодишни традиции в добива и преработката на гранит за плочи и павета, като такива се полагат в София от 1906г. Те дават сериозен тласък на каменоделството и проучването на находищата на камък. До 70-те години на 20 век е имало 12 кариери, а в момента в България има само две действащи.

Вярвайки, че всяка иновация е добре забравена стара традиция, от Semmelrock (част от групата Wienerberger) дават нов живот на гранитната визия в оформлението на ландшафтните пространства, като разработват уникална гама продукти – устойчивата и екологична серия Granitto с традиционна визия на гранит, но със съвременни форми. Компанията интегрира и съществени технически преимущества в продукта: възможност за спорадично натоварване, надвишаващо автомобилен трафик - за продуктите с височина 8 см, лесно почистване и поддръжка благодарение на вложените при производството добавки, както и повишена мразоустойчивост при третиране с противообледеняващи соли за бетонови настилки. 

Granitto – въплъщение на гранитна визия със щадящ екологичен отпечатък  

Гранит произхожда от латинската дума "гранум", което означава "зърно". Фината структура и неповторимият рисунък на гранитната повърхност стоят в основата на вдъхновението за серията Granitto. Използвайки иновативната технология Umbriano®, всяка плоча или паве може да получи уникална визия.

Производството на продуктите Granitto не е енергоемко, а за производството се ползват възобновяеми суровини с нисък въглероден отпечатък. Освен това продуктите от гамата са в процес на тестване и сертифициране за SRI (индекс на отразяване на топлина). Granitto са светли, устойчиви плочи, притежаващи т.нар. “cooling effect”.

Уникални формати с възможност за многообразни архитектурни решения  

В стремежа си да предложи съвременно звучене на цялата продуктова серия, лидерът в областта на екстериорни решения за настилки Semmelrock разработи т. нар. планкови формати 75х25х8 см и 50х10х8 см, в унисон с актуалните архитектурни тенденции. Гамата се допълва и от плочи с размери 50х50х8 и 50х50х5 см.  

Продуктовата фамилия съчетава технологичните предимства и здравина на паваж, но с елегантността на плочи. Тази своеобразна симбиоза се предлага за пръв път на българския пазар, а уникалността на форматите и тяхната модулност дава възможност за многообразие на архитектурните решения при оформлението на всяко пространство. Големите формати могат да бъдат монтирани бързо, без компромис с качеството и функционалността.  

Многообразието от формати и ненатрапчив дизайн придава съвременно звучене на всяко пространство, независимо от предназначението. От градския парк до елегантния двор на къщата или пространството пред търговския център, Granitto създава усещане за лукс и непреходна елегантност. С изчистени линии, придаващи хладен скандинавски привкус, умело съчетан с топлината и уникалността на гранитния рисунък, тази продуктова гама има всички предпоставки да диктува новите тенденции в ландшафтната архитектура.  

*Усвоени площи с плочи Granitto може да видите в мострената градина на Semmelrock. Резервирайки час за консултация, си гарантирате свободното време на специалист, с когото може да обсъдите възможността за изготвяне на проект за адаптация на растер, както и да получите професионален отговор на въпросите, които ви вълнуват.

ОЩЕ НОВИНИ

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Той беше трето поколение управител на семейната компания Hörmann, която под негово ръководство се разви до производител на врати от световен мащаб, при което запази здравите корени в Щайнхаген, Източна Вестфалия

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Продуктите в акцията са 100% въглеродно неутрални и впечатляват с висок стандарт за безопасност

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

Влезте в света на новия лукс и иновациите с разказ за представянето на под-марката на събитието миналата година и очакването от предстоящото издание

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

Компанията инвестира своите опит и знания в развитието на младите бъдещи архитекти

Terazid G-22 (Betoncontact) е висококачествен контактен грунд

Terazid G-22 (Betoncontact) е висококачествен контактен грунд

Продуктът на ТЕРАЗИД служи за създаване на връзка между стари нестабилни основи и нови мазилки и настилки

Нов стандарт за инсталации за пастообразни продукти е внедрен в БАУМИТ БЪЛГАРИЯ

Нов стандарт за инсталации за пастообразни продукти е внедрен в БАУМИТ БЪЛГАРИЯ

Целта е да се постигне по-добър контрол на качеството, да се подобрят условията на труд, да се повиши производителността и да се намалят разходите