Нови мотиви и разширена област на приложение при външните врати Hörmann

61

Те налагат тенденции в дизайна и функцията.


След като през изминалите години Hörmann пусна на пазара серийно защитно оборудване RC 3 за всички алуминиеви външни врати, през тази година се акцентира върху по-богатата гама от мотиви и цветове. За специалния случай на приложение „входна арка" например се предлага врата с шумоизолация с прекъснат термомост, която според производителя може да се закупи само от Hörmann.

Обков за врати black.edition

Програмата на Hörmann за външни врати включва както врати от алуминий, така също и врати от стомана / алуминий. В зависимост от изискванията по отношение на оборудването и дизайна строителните предприемачи и специалистите по обновяването могат да изберат подходящата външна врата. Към обкова за врати от серията black.edition сега вече се предлагат допълнителни, съответстващи на индивидуалните предпочитания, възможности за оформление, които освен това са съобразени и с актуалните цветови тенденции на черната гама в жилищното пространство.

Алуминиевите външни врати и външните врати от стомана / алуминий на Hörmann могат да бъдат оборудвани с обков в актуалния цвят тъмночерно мат. Производителят предлага външни и вътрешни дръжки, както и панти в black.edition.

Прахово боядисаният обков за врати в цвят тъмночерно мат RAL 9005 поставя съвременни акценти. По този начин всички алуминиеви външни врати на Hörmann (ThermoSafe, ThermoCarbon, ThermoSafe Hybrid, ThermoPlan Hybrid) и външната врата от стомана / алуминий Thermo65 могат да бъдат снабдени с външна и вътрешна дръжка с кръгла розетка и панти в черен цвят. За постигане на хармоничен цялостен външен вид този обков за врати е съобразен с обкова от серията black.edition за интериорните врати на Hörmann.   

Обковът от серията black.edition за външни врати на Hörmann поставя съвременни акценти.

Новости при външната врата от стомана / алуминий Thermo65

Именно при вратите за т.н. „входни арки" от съществено значение е достатъчната шумоизолация и добрата топлоизолация, тъй като те предоставят възможност за външно разположен достъп, например до отделните апартаменти в дадена жилищна сграда. Според производителя външната врата от стомана / алуминий Thermo65 се предлага единствено от Hörmann като шумоизолираща врата с прекъснат термомост, което я прави идеално подходяща за тази цел. Със стандартното спускащо се подово уплътнение тя удовлетворява изискванията на клас за шумоизолация 2, а с предлагания като опция праг - тестваната шумоизолация до 43 dB (клас за шумоизолация 3). Освен това шумоизолиращата врата с прекъснат термомост разполага с добра топлоизолация с коефициент на топлопроводимост до 0,95 W/m3·K.

Hörmann разшири предлагания асортимент от стоманени / алуминиеви външни врати Thermo65 и с четири нови мотива с остъкление. Той включва мотива за врата 610S, който не се нуждае от рамка на остъклението. Това ѝ придава особено изящна и елегантна визия. Трите останали мотива разполагат с правоъгълно или ромбовидно остъкление с рамка от благородна стомана.    

Новият мотив 610S за Thermo65 с вертикално изрязан отвор придава изящност и елегантност на вратата.

Изборът на остъкленията при серията Thermo65 е допълнена от т. нар. „шпионско" стъкло. От по-осветената си страна, например от външната страна през деня, това стъкло има огледална повърхност, което го прави непрозрачно и не позволява видимост във вътрешното пространство. От по-тъмната към по-светлата страна обаче то е прозрачно и позволява видимост.    

Външните врати Thermo65 на Hörmann могат да бъдат оборудвани с „шпионско" стъкло. От по-светлата страна то е непрозрачно поради отражателната си способност.

Новости при алуминиевата външна врата ThermoSafe

И при алуминиевата външна врата ThermoSafe Hörmann предлага по-богата гама от мотиви. Добавени са 14 нови мотива в класически дизайн. Единадесет от тези мотиви са с висококачествена, прикрепена рамка с орнаменти.

Нараства търсенето на класически мотиви за външни врати при обновяване на стари сгради. Hörmann предлага 14 мотива в този стил за алуминиевите външни врати ThermoSafe, включително с прикрепена рамка с орнаменти.   

Три от новите мотиви с класически дизайн са с фрезовано профилиране с визия на касети. По този начин производителят отговаря на нарастващото търсене на класически мотиви, които са предпочитани например при обновяване на стари сгради или които хармонизират с къщи в селски стил. По избор външната врата може да бъде изпълнена и от вътрешната страна с класическите мотиви, така че да хармонизира с интериорните врати на Hörmann от серията ClassicLine.               

Снимки: Hörmann. Три от новите класически мотива при вратите ThermoSafe на Hörmann са с фрезовано профилиране с визия на касети.

ОЩЕ НОВИНИ

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Профилната система, която осигурява лекота на използване, въздухопропускливост, водонепроницаемост, топло-, звукоизолация и защита от взлом, е идеална за концепции за спестяване на пространство

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Това са Къща „Плочата“ в Плевен и сградата на Българска академия на науките на пл. „Народно събрание“ в София

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Той беше трето поколение управител на семейната компания Hörmann, която под негово ръководство се разви до производител на врати от световен мащаб, при което запази здравите корени в Щайнхаген, Източна Вестфалия

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Продуктите в акцията са 100% въглеродно неутрални и впечатляват с висок стандарт за безопасност

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

GROHE SPA на Седмицата на дизайна в Милано

Влезте в света на новия лукс и иновациите с разказ за представянето на под-марката на събитието миналата година и очакването от предстоящото издание

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

По пътя към успешна кариера със съдействието на АЛУКЬОНИГЩАЛ

Компанията инвестира своите опит и знания в развитието на младите бъдещи архитекти