СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Новият комплекс MILOS в Одеса е с продукти на ЕТЕМ
 Facebook

Новият комплекс MILOS в Одеса е с продукти на ЕТЕМ28.07.2021 / 14:32 - CityBuild.bg

За визията на сградата допринасят системата за окачени фасади E85 и системите за врати и прозорци E45 и E75FD.

 

 

„Милос" е жилищен комплекс на строителната компания „Гефест" в украинския град Одеса. Силуетът му напомня формата на полумесец с каскадни етажи, като концепцията на това решение има корени в символиката на Древна Гърция, където полумесецът е символ на чистотата. В облика на сградата е заложена философската идея за кръговрата на живота. 

 

 

Стилът на сградата съчетава архитектурни елементи на съвременната класика и дизайнерски препратки към гръцката култура. Цветовата гама е основана на природните цветове на живописните гръцки острови и слънчевите плажове на Одеса. Златистите, пясъчни, антично-месингови и бадемово-бронзови оттенъци в оформлението на комплекса носят оптимизъм и топлина. 

 

 

„Милос" се състои от 2 секции, 15 етажа, подземен паркинг и паркинг за гости, благоустроена прилежаща територия и детска площадка. Апартаментите с различна площ са 312 с височина на таваните 3 метра.

 

 

За визията на сградата допринасят системи на ЕТЕМ. Е45 системата на компанията обхваща 900 прозореца с 3 000 кв.м остъкляване. На първи и втори етаж са използвани системата за окачена фасада E85 и системата за врати и прозорци Е75FD.

 

 

Системата за врати и прозорци Е45 има максимална структурна устойчивост с минимално използване на алуминий. Точките, в които профилите са подложени на най-голямо натоварване, са усилени, а дебелината на стъклопакета трябва да е до 40 мм. Системата е достъпна в различна варианти, като може да бъде с прави или овални профили.

 

 

Системата за окачени фасади E85 е с ширина на профила 50 мм, която осигурява максимална естествена светлина. Тя е подходяща за всички типове сгради, тъй като може да бъде адаптирана, а с нея се работи лесно и бързо. 

 

 

Системата за прозорци и врати E75 FD е масивна надеждно и безопасно решение за основните отвори на системата E75 за безфалцови врати. Тя позволява монтаж на стъклопакети, панели, композитни материали или всякакви плоски материали с дебелина до 55 мм, осигурявайки висококачествени решения за жилищни и офис сгради.

 

 

Жилищният комплекс е с добра транспортна свързаност, наличие на заведения и магазини наблизо, пет училища и детски градини, музей, театър, както и няколко медицински центрове.  В района има ботаническа градина и няколко парка, аквапарк на плажа, детско градче, нощен клуб и фитнес.

 

 

 

 
още от Новини

още от Баш майстор