Новите PVC системи FocusIng и Perfect от Schüco бяха представени на Fensterbau Frontale 2024

104

Изложението се проведе между 19 и 22 март в Нюрнберг, Германия


Тематичният фокус на Fenster Frontale беше върху сградните обвивки с намалено съдържание на CO2, дигиталните услуги и жилищното строителство. Темата за устойчивото развитие преминава като зелена нишка през всички области, а продуктите и услугите на Schüco имат за цел да играят пионерска роля в строителната индустрия.

Какво всъщност стои зад Carbon Control
   
Далновидното планиране и интелигентното използване на материалите играят централна роля в един от трите сектора на щанда - "Schüco Carbon Control". Schüco предлага модулна гама, състояща се от различни продукти и услуги по време на целия жизнен цикъл на сградата, с която може да се контролира декарбонизацията на прозорци, врати и фасади в зависимост от конкретния обект. На Fenster Frontale 2024 фокусът беше върху въглеродния отпечатък на системите за прозорци, врати и плъзгащи се елементи и отговорите на въпроса как най-добре могат да бъдат изпълнени изискванията за жилищно строителство с намалено съдържание на CO2.

Като рециклируема суровина PVC допринася за намаляване на съдържанието на CO2, което съответно се отнася и за профилите от пластмаса. Schüco си е поставила за цел постепенно да увеличи дела на рециклирания материал в своите PVC-U профили за всички системи.

Дигитализация на процеси

Втората всеобхватна тематична област е свързана с дигитализацията. Тя представя широкия спектър от възможности, с които Schüco подпомага своите клиенти и партньори и улеснява работата им. Чрез портала за услуги Schüco Connect клиентите могат да преглеждат поръчките онлайн по всяко време, да проследяват статуса на доставката и да извикват бизнес документи. Schüco Connect разполага и с център за обслужване на основни данни и полезна зона за връзки с бърз достъп до най-важните уебсайтове и софтуерни приложения на Schüco. Друг акцент за посетителите в дигиталната зона беше VR станцията, която пренася посетителите във виртуално пространство с изпълнени референтни обекти с PVC системи чрез VR очила.

Нови прозоречни системи Schüco FocusIng и Schüco Perfect

В третата всеобхватна тематична област всичко e посветено на жилищното строителство, независимо дали става въпрос за PVC, алуминиеви или хибридни конструкции. Разнообразните системни решения са еднакво подходящи както за ново строителство, така и за реновиране, и предлагат решения за еднофамилни къщи или жилищни комплекси. С представените експонати обаче се засягат и актуални за бранша теми като урбанизацията и интелигентното управление на сградите. В допълнение към добре познатите продукти като системната платформа Schüco LivIng или хибридната система Schüco Symbiotic, бяха представени и новите системни решения от Schüco : "FocusIng" и "Perfect".

Прозоречната система Schüco FocusIng с монтажна дълбочина на крилото 76 мм е комбинация от оптимални експлоатационни характеристики (Uw < 0.80 W/(m²K) и устойчиви материали. Визуално системата е проектирана с модерни ъглови контури и минимални застъпвания. Тя е системно съвместима с Schüco LivIng и Schüco CT 70, като по този начин осигурява по-ниски разходи за съхранение и транспорт, благодарение на използването на идентични елементи.

В конструктивно отношение Schüco FocusIng се отличава с 5/6-камерен профил с подобрена геометрия, възможност за монтиране на троен стъклопакет с дебелина до 52 мм и уплътнение с две нива на отводняване.

Системата Schüco Perfect е ново решение за системи за прозорци и плъзгащи се елементи от PVC и алуминий. Допълненията, като например слънцезащитни системи или системи против насекоми, первази, защита от падане или дори прагове, могат да се доставят предварително подготвени, така че монтажът на място да отнеме само десет минути.

Подробна информация за всички системи можете да получите, като се свържете с фирма Алукьонигщал, лицензиран представител на Schüco за България.

ОЩЕ НОВИНИ

Лепило-шпакловката за минерална вата WAT 500 е с отлично сцепление към различни строителни основи

Лепило-шпакловката за минерална вата WAT 500 е с отлично сцепление към различни строителни основи

Хидрофобният продукт на ТЕРАЗИД е устойчив на климатични условия, предпазва топлоизолационния слой от механични наранявания и има висока паропропускливост

Екипът на ЕТЕМ се срещна с партньорите си от цялата страна

Екипът на ЕТЕМ се срещна с партньорите си от цялата страна

Компанията представи изцяло нова възможност за избор на алуминиеви системи с прахови покрития Клас 2

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Новата система за плъзгащи се врати и прозорци VEKAMOVE 76 разширява портфолиото на VEKA

Профилната система, която осигурява лекота на използване, въздухопропускливост, водонепроницаемост, топло-, звукоизолация и защита от взлом, е идеална за концепции за спестяване на пространство

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Това са Къща „Плочата“ в Плевен и сградата на Българска академия на науките на пл. „Народно събрание“ в София

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Траур за старши партньор Томас Й. Хьорман

Той беше трето поколение управител на семейната компания Hörmann, която под негово ръководство се разви до производител на врати от световен мащаб, при което запази здравите корени в Щайнхаген, Източна Вестфалия

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Hörmann предлага врати на атрактивни промоционални цени в рамките на годишната Европейска акция 2024

Продуктите в акцията са 100% въглеродно неутрални и впечатляват с висок стандарт за безопасност