Община Берковица иска да обнови спортна зала

63

Тя се намира в парцел на улиците „Тинтява“ и „Цар Асен“ до детска градина „Пролетна дъга“


На 31 май се проведе обществено обсъждане за поемане на дългосрочен дълг за реконструкция и ремонт на спортна зала в Берковица, която е на 1 етаж и със застроена площ 1 224 кв. м. Предвижда се да бъде положена топлоизолация по фасадни стени, топлоизолация и хидроизолация по покрива, подмяна на дограмата с нова PVC и алуминиева, подмяна на кабелни трасета, осветителна инсталация, мълниезащитна инсталация, пожароизвестяване, озвучаване, нова отоплителна инсталация с котел на пелети, вентилационни инсталации, климатична система, соларна инсталация, нова ВиК инсталация и още един авариен изход към сградата.

Предвидени са помещения за комбинирано спортно игрище за 4 вида спорт; фитнес зала; зала за бокс и бойни изкуства; стая за „тих спорт“ – шах и други видове настолни игри; санитарни помещения (съблекални, душове и тоалетни за два отбора и санитарни помещения за посетители), помещения за треньори (два отбора), помещения за съдии, лекарски кабинет,  помещение за домакин и ръководство, както и склад за спортен инвентар.     

В помещенията се предвижда да бъдат монтирани нови врати и настилки от ламинат и гранитогрес, стените и таваните ще бъдат боядисани, а в санитарните помещения ще бъде положена фаянсова облицовка и ще бъдат напълно оборудвани. В зоната за спорт ще бъде положена професионална система FIBA от масивен бук и ще бъде доставено оборудване за 4 вида спорт: баскетбол, минифутбол, волейбол, тенис на корт и тенис на маса. В залата по бойни спортове ще бъде положена спортна настилка татами. Във фитнес помещението ще бъде положена каучукова спортна настилка. Ще бъдат изградени трибуни за 150 места, ще бъде изградена рампа за достъпна среда, а около сградата ще се обособят паркоместа и ще бъде засадена дървесна и храстовидна растителност.     

Прогнозната стойност на проекта е 1 443 749 лева с ДДС за строително-монтажни работи и 24 500 лева с ДДС за строителен надзор. Предлага се дългосрочен дълг от банкова институция – 1 000 000 лева с ДДС, както и целеви и капиталови средства – 468 249 лева с ДДС. Начинът на обезпечаване е собствени бюджетни средства.

ОЩЕ НОВИНИ

ВИВА МАРЕ БИЙЧ ХОТЕЛ в Созопол – изпълнен с висок клас алуминиеви системи SCHÜCO

ВИВА МАРЕ БИЙЧ ХОТЕЛ в Созопол – изпълнен с висок клас алуминиеви системи SCHÜCO

Използваните естествени, висококачествени и високотехнологични материали благоприятстват постигането на оптимално темпериране на сградата през всички сезони, оптимизирането на енергийните разходи, както и намаляването отпечатъка й върху околната среда

Завърши изграждането на нова детска градина в район „Витоша“

Завърши изграждането на нова детска градина в район „Витоша“

Сградата на филиала е една от 25-те, които се изграждат в момента в София

Colliers отчита ръст в предлагането на жилища през първото полугодие на 2022 г.

Colliers отчита ръст в предлагането на жилища през първото полугодие на 2022 г.

Средните продажни цени остават стабилни през първите шест месеца на 2022 г

Над 10 км от път III-8652 в района на Неделино ще се ремонтират до края на септември

Над 10 км от път III-8652 в района на Неделино ще се ремонтират до края на септември

Третокласният път е важна транспортна артерия в област Смолян и свързва Неделино и Златоград с общините Баните и Ардино