Община Трявна обяви архитектурен конкурс във фаза идеен проект за изграждане на спортна зала

160

Предвиденото място за обособяване на спортното съоръжение е до стадион „Ангел Кънчев“


„Това е една от първите крачки, която правим в посока изграждане на така необходимата закрита спортна зала в Трявна и осигуряване на условия за спорт на деца и младежи през цялата година. Вярваме, че кандидатите и техните архитектурни проекти ще предложат една съвременна модерна трактовка на визията на сградата“, коментира при старта на конкурса в средата на декември м.г. кметът на Общината Силвия Кръстева.

В конкурса могат да участват всички български или чуждестранни физически/юридически лица или техните обединения, както и всяко друго подобно обединение, което може да изпълнява предмета на настоящия конкурс. Участникът следва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност в проектирането“ или еквивалент за чуждестранните лица, покриваща минималната застрахователна сума за строежите, включени в предметите на поръчката, а именно – строежи от четвърта категория. Всеки участник трябва да разполага с екип за изпълнение на проектната разработка от най-малко един архитект с пълна проектантска правоспособност или еквивалентна правоспособност за чуждестранните лица.

Идейният проект трябва да представи цялостна визия на спортна зала с покрито спортно поле с размер 20/40 м, включващо игрално поле с размери 15/28 м и осигурителни полета с ширина 2 м. Полето за игра трябва да се проектира с възможност за осигуряване на спортни и тренировъчни игри, както и да се проектират към залата трибуни за зрители с общ капацитет на местата от 200 до 300 бр.

Обслужващият блок на залата трябва да разполага с необходимите помещения за лекар, съблекални за отбор-домакини и отбор-гости, съблекалня за съдийски състав, фитнeс зала с площ 50 кв.м, санитарен възел, както и помещения за технически инсталации.

Формулярът и документите за участие в конкурса трябва да се представят от участника в запечатан непрозрачен плик, в който се поставя и изготвения инвестиционен проект (фаза идеен) за изграждане на спортната зала. Проектът трябва да се представи в pdf формат – в четири екземпляра, на хартиен и цифров носител (диск, флашпамет или др.) в „Деловодсвото“ на Община Трявна, ул. „Ангел Кънчев“ №21. В случай, че пространственият обем на някои от приложенията е в размер, който не позволява поставянето им в плик, същите може да бъдат поставени в кашон или друга подходяща опаковка, която да се приложи към плика.

Пликът е с надпис: „Архитектурен конкурс във фаза идеен проект за изграждане на спортна зала, гр. Трявна“. Всички необходими документи, както и допълнителна информация, може да откриете на сайта на Община Трявна.

Идейните проекти на всички допуснати до участие лица ще бъдат разглеждани и оценявани от жури, назначено от кмета на Общината. Наградата за победителя е в размер на 1 666, 67 лв. без ДДС или 2 000 лв. с ДДС. Не се предвиждат награди за класираните на второ и трето място. Спечелилият ще има право да изготви впоследствие и техническия проект за изграждането на спортната зала в Трявна.

Идейните разработки и документите за участие се подават до 17:00 часа на 20.02.2023 г.

Възнаграждението, което е предвидено и осигурено от Община Трявна за изготвяне на технически проект, включително осъществяване на авторски надзор, е в размер на 23 083 лева без вкл. ДДС или 27 700 (двадесет и седем хиляди и седемстотин) лева с вкл. ДДС, от които: 20 000 лева без ДДС за изготвяне на технически проект и 3 083 лева без ДДС за осъществяване на авторски надзор.

ОЩЕ НОВИНИ

Подадено е инвестиционно предложение за изграждане на ритейл парк в Габрово

Подадено е инвестиционно предложение за изграждане на ритейл парк в Габрово

Той ще включва шест търговски обекта и полуподземен паркинг

Античният град Диоклецианополис в Хисаря посреща първите си гости

Античният град Диоклецианополис в Хисаря посреща първите си гости

Ръководител на проекта е арх. Пламен Михалски, археолог е Митко Маджаров, а проектант - Маринела Георгиева – Трифонова

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

От Общината призовават да подкрепите проекта, като попълните анкета

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Два български обекта са номинирани в международния конкурс Baumit Life Challenge

Това са Къща „Плочата“ в Плевен и сградата на Българска академия на науките на пл. „Народно събрание“ в София

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище на метри от морето

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище на метри от морето

Има идея през лятото то да се ползва от ученици като база за морски спортове и придобиване на различни морски умения