СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Осем общини продължават във втори кръг в конкурса на „Уолтопия“
 Facebook

Осем общини продължават във втори кръг в конкурса на „Уолтопия“14.06.2021 / 14:30 - CityBuild.bg

Те кандидатстват за изграждане на съоръжения за активно забавление.

 

Над 100 общини кандидатстваха за двете големи съоръжения за активно забавление, които "Уолтопия" ще изгради в България. Започват разговорите с класираните на втори кръг, а компанията обяви, че поради големия интерес ще разшири програмата си за инвестиции в страната, за да включи повече общини.

 

През януари българската компания - световен лидер в създаването и изграждането на катерачни стени и атракционни съоръжения, обяви, че ще инвестира над два милиона лева в изграждането на две съоръжения за активно забавление в две български общини. Едното се нарича Rollglider и предоставя безопасен полет над избрана забележителност, а другото - Adventure Hub, който доставя здравословно забавление за децата в нов за света формат. "Уолтопия" ще произведе, инсталира и поддържа съоръженията и ще назначи оператор, който ще осигури оперирането им при най-високи стандарти за безопасност. 

 

Кандидатури по проекта се приемаха на сайта до 15 април. След тази дата беше проведено първоначално оценяване по документи и като резултат екипът на компанията посети и разгледа локациите, които отговаряха на първоначалния набор от критерии. "Посетихме невероятно красиви места в България и харесахме много от тях за поставяне на съоръженията. Затова решихме да построим повече от два обекта и да предложим проекти и на по-малки общини, както и на такива, които искат и сами да инвестират", сподели Таня Кишкин, лидер на проекта в Уолтопия.

 

Тази седмица компанията официално обяви, че градовете, с които работата продължава, са Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, Белоградчик, Балчик, Дупница и София - Община Слатина.

 

 
още от Новини

още от Любопитно