Обявиха поръчката за ремонт на историческата част на Борисовата градина в София

336

Тя включва обновяване на алейната мрежа и парковите елементи и реконструкция на обществената тоалетна при Лятната читалня


Столична община обяви поръчката „Инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор за обект „Ремонт и обновяване на Борисовата градина – историческа част“ във връзка с реализиране на проект „Ремонт и обновяване на Борисова градина - историческа част“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие е 8 август. Прогнозната стойност на поръчката без ДДС е 8 161 200 лева.

Първият етап предвижда обновяване на настилки с обща площ около 42 дка, в т.ч. асфалтови 39 900 кв.м - в стила на вече ремонтираната част на парка. Ще бъде монтирано парково осветление (кабелна мрежа около 3 000 л.м и около 120 нови стълба с осветители). Ще се работи по водопровод и канализация (oколо 1 800 м водопроводи, около 3 550 м канализационна мрежа и поливна система на територия над 100 дка). Предвижда се възстановяване на знакови места в парка (Езерото с патиците; алпинеума с водната площ; редица паркови елементи като чешми, скулптурни украси и фигури в автентичния им вид), обновяване на парковата мебел (доставка и монтаж на около 175 пейки, 85 кошчета за отпадъци и монтаж на указателни и информационни табели, беседки и перголи). Ще бъдат извършени подготвителни, възстановителни и озеленителни дейности (реконструкция на тревни масиви над 50 000 кв.м, внасяне на хумус и обогатен почвен субстрат над 10 000 куб.м, засаждане на около 25 000 храсти и над 60 дървета). Ще бъде обновено и видеонаблюдението.

Вторият етап включва реконструкция на съществуващата обществена тоалетна при Лятната читалня в Княз-Борисовата градина. Предвижда се обновяване без промяна на обемно-пространствените й параметри. Не се променят външните размери на сградата и всички нейни характерни особености: фасадно членение, входове, остъкляване, мазилки и облицовки, стрехи, покрив, масивни входни козирки тип „параван“ и др.

Идейният проект беше представен в края на миналата година. Вижте всички подробности за обществената поръчка тук.

Ема Димитрова

ОЩЕ НОВИНИ

Предстои обновяването на неремонтирани с десетилетия сгради във Враца

Предстои обновяването на неремонтирани с десетилетия сгради във Враца

Община Враца има подписано споразумение за финансирането на 4 проекта на обща стойност от над 8 000 000 лв. за внедряване на мерки за енергийна ефективност

В Севлиево откриха парк "Развигор" с декоративни арт пластики

В Севлиево откриха парк "Развигор" с декоративни арт пластики

Градината се намира между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”

Подадено е инвестиционно предложение за изграждане на ритейл парк в Габрово

Подадено е инвестиционно предложение за изграждане на ритейл парк в Габрово

Той ще включва шест търговски обекта и полуподземен паркинг

Античният град Диоклецианополис в Хисаря посреща първите си гости

Античният град Диоклецианополис в Хисаря посреща първите си гости

Ръководител на проекта е арх. Пламен Михалски, археолог е Митко Маджаров, а проектант - Маринела Георгиева – Трифонова

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

От Общината призовават да подкрепите проекта, като попълните анкета