СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Очакват се резултатите от проверката на НАП във връзка с „Автомагистрали“ ЕАД
 Facebook

Очакват се резултатите от проверката на НАП във връзка с „Автомагистрали“ ЕАД16.06.2021 / 12:50 - CityBuild.bg

Вчера служебният регионален министър се срещна с изпълнителния директор Стоян Беличев.

 

На срещата министър Комитова е уверила, че всички разплащания от страна на държавата ще продължат без проблем и в срок, а Беличев е обещал приемственост при смяната на ръководството. Припомняме, че министърът поиска той да освободи длъжността изпълнителен директор на „Автомагистрали" ЕАД.

 

Предстои новото ръководство да бъде подадено от МРРБ за вписване в Търговския регистър. „Не са ясни причините, поради които съставът на новия борд не е подаден за вписване, но дотогава законовата отговорност за управление на дружеството се носи от г-н Беличев", казаха днес от пресцентъра на „Автомагистрали"ЕАД.

 

 

След проверката на Националната агенция по приходите ще стане ясно дали може да се върнат авансовите суми, които „Автомагистрали" е изплатило на различни фирми по договори, коментира министър Комитова. Очаква се проверката да продължи няколко месеца, защото става въпрос за много фирми и документи. „Имаме около 50 фирми, които са получавали по 50-100 млн. лева авансово. Този, който е раздал авансите, е предприел някакъв огромен инвестиционен риск, защото може да се случват непредвидени неща, докато дойде време да строим - фирмата може да фалира, да се случат извънредни обстоятелства, епидемии, бедствия", коментира арх. Комитова. 

 

Тя напомни, че само преди седмица е установено извършването на незаконно строителство от фирма, която има договор за доставка на строителни материали за участък 6 на АМ „Хемус", което строителство ще започне след години. „На мястото на проверката в един царевичак бе струпана много техника. Казаха, че е частен паркинг. Но това е част от магистралата, защото в учебниците по геодезия пише къде минава и къде „Хемус" и къде  пресича главния път Велико Търново-Русе. Там няма издадено разрешително за строеж, а само подробен устройствен план, по който се работи от 2015 г. и е приключен февруари т.г. Тепърва ще има отчуждаване на имоти, одобряване на технически проект и издаване на разрешително", обясни регионалният министър.

 

 
още от Новини

още от Страната

още от Избрано