Оптичен магазин в Атина с абстрактно пространство

106

Елиминирането на всички несъществени елементи и креативното използване на материалите и светлината създават поставят продукта в центъра на вниманието


Основната цел на Mould Architects е била премахване на инфраструктурни елементи и преосмисляне на самия продукт като структурен елемент, чието повторение създава архитектурно пространство. Съществуващата структура е деконструирана и получените повърхности са групирани в 4 двойки повърхности с различна материалност, които създават лесно разпознаваемо и функционално пространство: на метална мрежа са разположени слънчевите очила, огледала и фирменото лого, огледалата създават безкрайно повторение, а осветлението следва логиката на абстракцията, създавайки футуристична среда.

Обектът има отличие BigSEE Interior Design Award 2021 - Grand Prix.

ОЩЕ НОВИНИ

Шоурум, магазин за работно облекло, предпазни средства и други

Шоурум, магазин за работно облекло, предпазни средства и други

Естеството на представените артикули предпоставя дизайн, тясно свързан с работната среда на клиентите

Цветове и релефи

Цветове и релефи

В интериора е постигната атмосфера със съвременно излъчване и внимание към детайла

CLUB HOUSЕ - класически дизайн с модерен привкус

CLUB HOUSЕ - класически дизайн с модерен привкус

Интериорът в столичен апартамент намира баланса помежду им

Напредва изграждането на хотел близо до площад "Гарибалди" в София

Напредва изграждането на хотел близо до площад "Гарибалди" в София

Проектът е пpoдължeниe нa дизaйнepcĸия xoтeл Ѕеnѕе със собственик Гeopги Чoпeв чpeз дpyжecтвoтo му "Hyoмo" EOOД

НИНКН: Ремонтът на Театър "София" е незаконен

НИНКН: Ремонтът на Театър "София" е незаконен

„Чудесно е, че най-сетне очевидното е установено, само че интериорът на театъра вече е изтърбушен, а фасадата – изкъртена“, коментира независимият общински съветник Борис Бонев (обновена)

Европейският парламент обяви резултатите от международния архитектурен конкурс за обновяване на своята пленарна сграда

Европейският парламент обяви резултатите от международния архитектурен конкурс за обновяване на своята пленарна сграда

Първата награда за реконструкция на сградата в комплекс в центъра на Брюксел е за архитекти от две студиа от Дания и по едно от Франция, Нидерландия, Италия, Испания и Белгия