Още три компании изграждат нови предприятия в Бургас

55

Общината ще изгради улици около тях    


Към своя край върви изпълнението на строително-монтажните работи за изграждане на две нови частни предприятия в бургаската Промишлена зона „Север“. Това са базите на „Тивекс“ ООД и „Рожен 1“ ООД, където ще се разкрият над 100 работни места.  

Проектът на фирма „Тивекс“ ООД е за изграждане на производствено - складова база и разширяване на производственият капацитет. Инвестицията се реализира върху терен от 5 000 кв. м, а стойността й е 4 000 000 лв. В новата база на „Тивекс“ ще работят 36 души. Вече е доставено част от високотехнологичното оборудване за изработка и дообработка на меки и металопластични уплътнения, изделия от технически пластмаси, метални детайли и възли.

Складово-логистичната база на фирма „Рожен 1“ ООД се изгражда в непосредствена близост, на територия от 15 дка. Теренът е закупен на търг от общинското дружество „Хляб и хлебни изделия“ ЕООД. Инвестицията е в размер на 5 000 000 лв., а в базата ще работят над 80 души.  

Община Бургас има готовност да започне ремонт на довеждащата инфраструктура, обслужваща тези два имота. За целта е осигурено финансиране в размер на 817 000 лв. през Министерство на икономиката, тъй като проектът на „Тивекс“ е сертифициран като инвестиция клас А.  

Пред финал е и изграждането на предприятието за производство на опаковки за хранително-вкусовата промишленост на „Сидоренко Фудтех“ ЕООД и „Сидоинвест“ ЕООД. Новата база е съставена от производствени халета, складова и офисна част. Строително-монтажните дейности приключиха, доставено е част от високотехнологично оборудване за производството на опаковки на хранителни продукти, което е изцяло роботизирано. В процес на въвеждане е специализиран софтуер за продажби и управление на складови наличности. Проектът също е със сертификат от Българската агенция за инвестиции, а размерът на инвестицията е над 10 млн. лв.

ОЩЕ НОВИНИ

ВИВА МАРЕ БИЙЧ ХОТЕЛ в Созопол – изпълнен с висок клас алуминиеви системи SCHÜCO

ВИВА МАРЕ БИЙЧ ХОТЕЛ в Созопол – изпълнен с висок клас алуминиеви системи SCHÜCO

Използваните естествени, висококачествени и високотехнологични материали благоприятстват постигането на оптимално темпериране на сградата през всички сезони, оптимизирането на енергийните разходи, както и намаляването отпечатъка й върху околната среда

Завърши изграждането на нова детска градина в район „Витоша“

Завърши изграждането на нова детска градина в район „Витоша“

Сградата на филиала е една от 25-те, които се изграждат в момента в София

Colliers отчита ръст в предлагането на жилища през първото полугодие на 2022 г.

Colliers отчита ръст в предлагането на жилища през първото полугодие на 2022 г.

Средните продажни цени остават стабилни през първите шест месеца на 2022 г

Над 10 км от път III-8652 в района на Неделино ще се ремонтират до края на септември

Над 10 км от път III-8652 в района на Неделино ще се ремонтират до края на септември

Третокласният път е важна транспортна артерия в област Смолян и свързва Неделино и Златоград с общините Баните и Ардино