Остава един ден до форума Домът на бъдещето 2021

279
Топ експерти на водещите компании в сферата на архитектурата, интериорния дизайн и модернизацията ще очертаят тенденциите в бранша  

Събитието, което ще се излъчи онлайн в страниците в социалните медии на profit.bg, novini.bg, woman.bg и idei.bg, ще отвори дискусиите и към цените на имотите и правилната инвестиция в жилище на 16 септември.

 

 

Модератор на панелните дискусии ще бъде Мария Силвестър.

 

 

Темите в дискусиите са обединени в 4 панела: Зелен дом, Красив дом, Достъпен дом и Сигурен дом.

 

 

Зелен дом - 9.30 часа

 

Събитието ще открие темата за устойчивост и зелени решения, обединени в панел „Зелен дом", а специален гост ще бъде Димитър Димитров, CEO на Алтерко и ръководител на r&d дивизията на компанията, който ще представи съвременните възможности за автоматизация на дома.

 

 

Един от най-добрите и награждавани архитекти у нас арх. Павел Янев от ALL in STUDIO ще отговори на въпроса „Как да ремонтираме и обзаведем дома ни, за да е модерен и след 10 години", докато Стефан Антонов, мениджър Техника в ДАУ Бента България, ще ни разкаже за енергийната ефективност на жилищата.

 

 

Инж. Наталия Петрова, мениджър Бизнес развитие в направление Системи за домашна автоматизация в Schneider Electric, ще ни разкаже кое налага използването на цялостна система за управление на дома и кои са основните предимства и мотиви за избор именно на такава цялостна система за умен дом?

 


Красив дом - 10.30 часа

 

Дискусионният панел „Красив дом" събира на една маса топ експертите в страната с фокус върху архитектура и интериор. Борис Главчовски, управител на Хьорман България, ще представи тенденциите при външните врати.Водещият архитект на ATG Design Ивета Попова ще разкаже за комбинацията между архитектура и изкуство, а нейният колега Велко Стратиев от INDORIO ще ни запознае с предпочитаните цветове в интериора и как те ни влияят.

 

 

Ваня Иванова, маркетинг мениджър на Legrand Bulgaria, пък ще говори как чрез най-новите технологии в категорията „Електрически ключове и контакти" съвременният дом еволюира заедно с нуждите на потребителите в „смарт" дом, като запазва красотата и заложения дизайн.

 

 

Достъпен дом - 11.30 часа

 

В панела „Достъпен дом" очакваме Галя Йорданова, изпълнителен директор на Gaida.ai - компанията, която създаде портала за имоти enoti.bg и платформата за финансиране на имоти musketari.bg.

 

Тя ще даде експертно мнение за това колко може да струват ремонтните дейности на жилището ни и колко можем да спестим, ако при настоящите условия рефинансираме ипотечния си кредит. 

 

Даниела Иванова, началник отдел "Ключови партньорства и пейрол бизнес" в Пощенска банка ще коментира актуалните тенденции при ипотечното кредитиране, докато Милен Тихомиров от Bear Builders ще каже колко струват ремонтните дейности на двустаен, тристаен апартамент и къща в София. 

 

 

Сигурен дом - 12.30 часа

 

Темата за сигурността продължава да бъде водещ акцент и в панел „Сигурен дом", а експертите ще дискутират възможностите да защитим дома си.

 

Пред камерите застава инж. Стефка Иванова, директор „Управление на неавтомобилни продукти" в „ДЗИ - Общо застраховане" ЕАД, за да разгърне портфолиото от възможности при избор на застрахователен продукт.

Юлиан Софрониев, главен изпълнителен директор и основател на Биодит, ще говори за най-новите тенденции за защита на дома ни.

 

Какви са най-търсените имоти и защо недвижимостите са една от най-добрите инвестиции пък ще обясни Евгени Василев от Arco Real Estate. Управителят на една от най-големите агенции за недвижими имоти у нас ще представи и част от най-добрите предложения за „Сигурен дом" към момента.

 

Иван Иванов, директор "Банкиране на дребно" в БАКБ ще разкаже как банките реагират на свръх интереса към жилищните кредити и как потребителите да се ориентират в морето от предложения.

 

Събитието „Домът на бъдещето"  се провежда със съдействието на: Хьорман България, Philips, Пощенска банка, Кеш Кредит, Легранд България, Caparol и БАКБ.

 

Медийни партньори на форума са fakti.bg и imot.bg

Повече информация може да намерите на: https://profit.bg/homeofthefuture/ и във фейсбук страницата на събитието