СПРАВОЧНИЦИ И КАТАЛОЗИ

Съсловни организации

Области и общини

Каталог

НОРМАТИВНА УРЕДБА

Държавен вестник

Български закони

Обществени поръчки

Търгове

Документи и становища

ПОЛЕЗНО ЗА ВСИЧКИ

Финансиране

Семинари и дискусии

Студентска информация

Полезни връзки

А Н К Е Т А
Необходима ли е промяна в подхода по отношение на регионалната политика?

 Да
 Не
 Не мога да преценя


BGtop
Оставете в миналото сивите и безлики бетонни сгради
 Facebook

Оставете в миналото сивите и безлики бетонни сгради02.07.2012 / 14:45 - citybuild.bg

Индивидуални и оригинални решения може да постигнете с помощта на декоративни фасадни и интериорни профили от Марисан.

 

 

Архитектурата винаги е била част от съвременната култура, и нейните шедьоври от незапомнени времена ни завладяват и вдъхновяват с красотата и величието на своите орнаменти, форми и детайли. Достолепието на античните сгради, образци на елинската, римската и средновековната епохи ни кара да се отнасяме с нужното уважение към труда и въображението на старите майстори. Красотата и многообразието на елементи от различни епохи и стилове грабват вниманието ни и ни очароват с разкошно декорираните фасади на неизброимите дворци и архитектурни музеи, обществени сгради и домове, съхранили своето завладяващо въздействие във времето.

 

В стремежа на модерната архитектура да създаде уникални творения все по-често се прибягва до вграждане на стилове и влияния от минали епохи, които се налагат като отличителна характеристика на сградите с приветливо за човека излъчване. Смазващите ни със своя мрачен облик бетонни конструкции и панелни сгради изживяват своя "Ренесанс" и постепенно остават в миналото. В стремежа ни за по-хуманна окръжаваща среда в градовете, тяхното място е вече безвъзвратно заличено.

 

Реализацията на идеите за естетично издържана фасада или интериор винаги преминава през използването на раздвижени форми, които в ерата на новите строителни технологии биват решени с помощта на фасадни и интериорни профили или декоративни форми от EPS.

 

В годините назад основен материал за изработването на такива архитектурни детайли е бил гипсът. В днешно време технологиите позволяват бързото и лесно изпълнение на огромно разнообразие от класически форми или такива, които са плод на нашето въображение, изработени от леки материали, ненатоварващи основата и са защитени с дълготрайно покритие, устойчиво на външни и атмосферни влияния. Такива са декоративните профили и орнаменти от EPS с полимерен защитен слой.

 

Фасадните профили са идеалното решение за лесна и ефективна декорация на фасадите. Предлагат се в стандартно разработени форми, както и по проект на клиента, което пък дава възможност за индивидуалност на всяко решение.

 

Монтажът на фасадните декоративни профили от EPS е изключително бърз и лесен. С помощта на съвременните лепилни материали и техники, те се закрепват здраво към основата, а защитното повърхностно покритие гарантира тяхната устойчивост на механични и атмосферни въздействия и ултравиолетови лъчи.

 

От икономическа гледна точка EPS профилите са значително по-изгодно решение в сравнение с гипсовите орнаменти. Рисковете от тяхното повреждане при транспортиране са сведени до минимум, а времето за изработка и доставка е съкратено в пъти.

 

Техните очевидни технически и икономически преимущества, безграничните възможности за архитектурни решения при строителството на нови или реставрацията на стари сгради и фасади, правят декоративните профили от EPS подходящо средство да превърнете своя дом или значим инвестиционен проект в обект на внимание и възхищение и да го отличите в морето от безлики и еднотипни фасади.

 

Вашата сграда може да придобие завършен и ефективен вид в същия стил както по фасадата, така и в интериора, с помощта и на интериорните декоративните профили от EPS. Неограничени във вариациите от форми и размери заедно със специалните декоративни орнаменти от експандиран полистирол те могат да придадат художествен облик на реклами, декорация на търговски обекти, спа-центрове, изложбени площи, сценографични и различни архитектурни проекти.

 

Освен богатата гама от стандартни профили и елементи, които ще намерите при МАРИСАН, фирмата може да предложи и проектиране с CAD - на декорации за таван, стени, фасади, при облицовка на камини, коридори и други.

 

ФАСАДНИ ПРОФИЛИ И ОРНАМЕНТИ

 

 

Декоративните фасадни профили, предлагани от МАРИСАН, са изработени от експандиран полистирол (EPS) с висока плътност и са защитени с повърхностен слой от полимерно покритие на циментова основа, което ги предпазва от стареене и им придава естествен вид. Благодарение на своята еластичност те не променят своите качества с времето. Монтажът им е лесен и безпроблемен към всички видове фасадни покрития, като не се изисква специфична и трудоемка подготовка на основата.

 

Поради ниското тегло не се налага допълнително механично укрепване, а монтажът се извършва само с помощта на полимерно лепило. Могат да бъдат разкроявани на необходимата дължина и под желания ъгъл с обикновен ръчен инструмент за рязане, без разрушаване на повърхностния слой. Защитното полимерно покритие може да бъде боядисвано с обикновени фасадни бои в богата гама от цветове, в синхрон с основния цвят на фасадата и цялостната идея на сградата.

 

ИНТЕРИОРНИ ПРОФИЛИ

 

 

Уникални интериорни орнаменти от EPS, които се разработват по индивидуален проект и по идея на клиента. Те придават изискан и неповторим стил на всеки интериор, в зависимост от търсения дизайн. Вариациите във формите и размерите им са неограничени. Монтират се лесно и безпроблемно към всички видове покрития, като не се изисква специфична и трудоемка подготовка на основата. Поради ниското тегло не се налага и допълнително механично укрепване, а монтажът се извършва само с помощта на полимерно лепило. Освен стандартния вариант без покритие, в които могат да бъдат боядисвани с всички видове вододисперсионни бои, по заявка те могат да бъдат изработени и със защитно декоративно покритие.

 

ФОРМИ И ДЕКОРАЦИИ

 

Детайли и декорации от висококачествен полистирол в различни форми и размери, които се изработват по индивидуален проект на клиента и намират приложение в направата на рекламни надписии форми; при оформлението на изложбени площи и търговски обекти; при декориране на сценографични и различни културни проекти.

 

WELLNESS ОБЗАВЕЖДАНЕ ЗА БАНЯ И СПА

 

Wellness елементите на МАРИСАН ще ви помогнат при креативното обзавеждане на спа-центрове и бани: легла за масаж, пейки за парна баня, маси, колони, сводове, декоративни куполи, овални душ кабини и много други. Те се изпълняват по специално задание и в сравнение с обикновените конструкции от тухли или бетон ще ви спестят технологично време за монтаж и допълнителни разходи за труд.

 

Изработени са от висококачествен пенопласт и след монтажа им на място, се покриват със специална безшевна хидроизолационна мембрана, която осигурява здраво и непрекъснато покритие с нулево водопоглъщане, създавайки оптимална основа за полагане на стъклокерамична облицовка.

 

Изработени по индивидуален проект и идея, Wellness елементите на МАРИСАН ще ви позволят да реализирате вашия собствен комфорт.

 

 

 
още от Новини

още от Баш майстор